Moğolistan'da buğday sapından 'sanat'

Moğolistan'da buğday sapından 'sanat'
Çocuklar için Sanat ve Yaratıcılık Merkezi öğretmeni Tuya, öğrencileriyle buğday saplarından sepet, nihale, çanta, çeyizlik, oyuncak, meyve ve sebzelik, sini, vazo ve dekoratif eşyalar yapıyor

Moğolistan'da bir öğretmen, buğday sapından "sanat" eserleri üretiyor.

Başkent Ulan Bator'daki Çocuklar için Sanat ve Yaratıcılık Merkezinde öğretmenlik yapan Gurtsoo Tuya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanoğlunun en temel gıda maddelerinden biri olan buğdayın sapından çeşitli eserler üretmeyi 28 yıl önce Belarus'ta öğrendiğini belirtti.

Ülkede buğday sapıyla çalışan tek ustanın kendisi olduğunu kaydeden Tuya, büyük uğraş ve sabır gereken sanatı için devletten destek aldığını söyledi.

Tuya, Çocuk Sanat ve Yaratıcılık Merkezinde çocuklar ve yetişkinlere ders verdiğini, hasadın ardından toplanan buğday saplarından sepet, nihale, çanta, çeyizlik, oyuncak, meyve ve sebzelik, sini, vazo ve dekoratif eşyalar yaptıklarını kaydetti.

Tya, merkezdeki atölyenin buğday sapından el işi sanatını öğrenmek isteyen herkese açık olduğunu ve kursların ücretsiz olduğunu ifade etti.

Moğol halkının el sanatları konusunda çok becerikli olduğuna işaret eden Tuya, merkezde sürekli kendilerini geliştirmeye ve ürün çeşitlerini artırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Tuya, “Bu işle uğraşmayı çok seviyorum. Uğraştıkça mutlu oluyorum." dedi.

Öğrencileriyle ürettikleri eserlerin merkezin müzesinde sergilendiğini söyleyen Tuya, kurslara katılan kadınların daha sonra yaptıkları hediyelik eşyaları satarak aile bütçesine katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.