Moğolistan’da Türk Kültür Günleri

Moğolistan’da Türk Kültür Günleri
Türkiye'nin Ulan Bator Büyükelçisi Karagöz, Çanakkale Kara Şavaşlarının 101. yılı dolayısıyla, büyükelçiler, yabancı misyon şefleri, Moğolistan'ta yaşayan yabancı toplum temsilcilerine resepsiyon verdi

ULAN BATOR (A.A) - Türkiye'nin Ulan Bator Büyükelçisi Murat Karagöz, Çanakkale Kara Şavaşlarının 101. yılı dolayısıyla, büyükelçiler, yabancı misyon şefleri Moğolistan'ta yaşayan yabancı toplum temsilcilerine resepsiyon verdi.

Büyükelçi Karagöz'ün konutundaki resepsiyona, İngiltere’nin Ulan Bator Büyükelçisi Catharine Arnold, Avusturalya’nın Ulan Bator Büyükelçisi John Langtry, Fransa’nın Ulan Bator Büyükelçisi Elisabeth Barsacq'ın yanı sıra diğer yabancı misyon şefleri, Moğolistan’da yaşayan Türk, Moğol, Yeni Zelanda ve Hint toplumun temsilcileri ile Türk Büyükelçiliği yetkilileri katıldı.

Murat Karagöz, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları’nın sadece Türkiye’nin değil, bu savaşa katılan bütün milletlerin tarihini değiştirdiğini belirterek, “Birinci Dünya Savaşının en kanlı muharebesi Çanakkale’de cereyan etti. Yaklaşık 250 bin Türk askerini burada şehit verdik. İtilaf Devletleri'ne mensup yaklaşık 200 bin asker de hayatını kaybetti.” diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında, Russell Crowe'un başrolünü ve yönetmenliğini üstlendiği, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'ın rol aldığı "Son Umut" (The Water Diviner) filminin özel gösterimi gerçekleştirildi.

İngiltere’nin Ulan Bator Büyükelçisi Arnold, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barışın önemini senaryosunda işleyen "Son Umut" filmini çok beğendiğini belirterek, filmde Türkiye’nin doğal güzelliklerinden ve camilerinden çok etkilendiğini anlattı.

Fransa’nın Ulan Bator Büyükelçisi Barsacq da “Türkiye’de 10 yıl kadar görev yaptım. Türk filmlerine ilgi gösteriyorum. Bu filmde beni en çok etkileyen şey, bir babanın savaş ortamında çocuğunu aramak için oraya gitmesi." dedi.

Anzak Günü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliklerine her yıl katıldığını hatırlatan Avusturalya’nın Ulan Bator Büyükelçisi Langtry ise “Bugün buraya gelişimiz, bu iki ülkenin (Avusturalya-Türkiye) dostluğunun en önemli bir göstergesidir” diye konuştu.

Resepsiyonda davetlilere Türk mutfağından ikramlarda bulunuldu.

Bu arada, Türkiye'nin Ulan Bator Büyükelçiliği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ulan Bator Türk Kültür Günleri kapsamındaki Türk Sinema Günleri, Tengis Sinema Salonunda sürüyor. Sinemaseverler, 29 Nisan'da sona erecek etkinlikte Dedemin İnsanları, Vizontele, İncir Reçeli, Patron Mutlu Son İstiyor, Av Mevsimi, Uzun Hikaye ve Organize İşler gibi Türk filmlerini ücretsiz izleyebilecek.

Moğolistan’da Türk Kültür Günleri

Moğolistan’da Türk Kültür Günleri

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.