Moldova'ya bilişim desteği

Moldova'ya bilişim desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA), Moldova'nın başkenti Kişinev'de etkinlik gösteren B.P. Haşdeu Kütüphanesi'nde bilişim alanı açtı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, eğitim ve kültür alanlarında gerçekleştirilen projeler kapsamında açılan bilişim alanınından hem akademisyen hem de belde sakinlerinin yararlanabileceği belirtildi.

Kent sakinlerinin online bilgi kaynaklarına ve veri tabanlarına erişim imkanlarının genişletilmesini sağlayan bilişim alanı, Moldova Cumhurbaşkanı'nın eşi Margareta Timofti, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ve Türkiye Kişinev Büyükelçisi'nin eşi Banu Kartal'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

  KÜBRA TÜRK   2014-12-01T11:14:27.2351204+02:00  

TİKA'nın eğitim ve kültür alanlarında gerçekleştirdiği projeler kapsamında yapılan çalışmanın, internet teknolojisinin sağladığı kolaylıklarla basılı kaynakların ve kütüphanelere verilen öneme binaen yapıldığı belirtildi.

Bilişim alanının açıldığı Kişinev'deki en büyük kamu kütüphanesi B.P. Haşdeu'dan, senede 220 binden fazla öğrenci ve şehir sakininin faydalandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.