Montreal’deki turistik faytonlar yasaklandı

Montreal’deki turistik faytonlar yasaklandı
Kanada’nın Montreal Belediyesi, hayvan hakları savunucusu kuruluşlardan gelen baskılar nedeniyle şehirde turist gezdiren faytonlara yasak getirdi

Kanada’nın Montreal kentinde, yıllardır turistleri gezdiren faytonlara yasak getirildi.

Montreal Belediye Başkanı Denis Coderre, hayvan hakları savunucusu kuruluşların uzun süredir devam eden taleplerine ilişkin bugün kararını açıkladı. Başkan Coderre, Old Montreal olarak bilinen şehrin tarihi ve turistik bölgesindeki faytonlara koşulan 24 atın hayvan koruma merkezlerinde korumaya alınacağını duyurdu.

Yasağın 1 yıl süre ile konulduğunu ifade eden Montreal Belediye Başkanı Coderre, ‘’bu süre içinde, faytonların yeniden şehir trafiğine çıkıp çıkmayacağına, çıkacaklarsa hangi şartlara tabi olacaklarına karar vereceğiz’’ dedi.

Yasağın konulması için uzun süredir kampanyalar yürütmek üzere kurulan Anti-Fayton Savunma Koalisyonu Sözcüsü Mirella Colallilo da yaptığı açıklamada, "yasak 1 yıllığına değil, kalıcı olmalı. Atlara yapılan bu kötü muamele de, Montreal tarihine gömülüp gitmeli’’ diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.