Moody's, Yunanistan'ın Notunu Düşürdü

Moody's, Yunanistan'ın Notunu Düşürdü
İSTANBUL (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu Caa2'den Caa3'e indirdi.Moody's'ten yapılan yazılı açıklamada,...

İSTANBUL (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu Caa2'den Caa3'e indirdi.

Moody's'ten yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın kamu tahvili notunun bir basamak düşürülerek Caa3'e çekildiği, ülkenin potansiyel not indirimleri için izlemeye alındığı bildirildi.

Pazar günü gerçekleştirilecek referandumun sonucu ne olursa olsun, kreditörlerin Yunanistan'ı desteklemeye devam etmesi olasılığının nisan ayında yapılan gözden geçirmeye göre azaldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Resmi kreditörlerin desteği olmadan, Yunanistan özel sektör yükümlülüklerinde de bir noktada temerrüte düşecektir. Son olaylar, Yunanistan'ın resmi kreditörlerinin gelecek yıllarda desteğin devam etmesi için ne talep ettiğiyle, Yunanistan kuruluşlarının bu talepleri karşılamak için ekonomik ve mali reformlar anlamında daha fazla ne yapabileceği arasındaki farklılığı gösterdi. Bu durum, uzun süreli destek anlaşması için ciddi zorluk oluşturuyor. Bununla birlikte, Yunanistan'ın referandum referandum ilanı kreditörler için daha fazla risk ekledi."

Açıklamada, referandumdan "hayır" sonucunun çıkmasının Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkması riskini artırdığı vurgulanarak, bu durumun özel sektör kreditörleri için ciddi kayba yol açacağı dile getirildi.

 

- S&P ve Fitch de Yunanistan'ın notunu indirmişti

 

Yunanistan ile kreditörleri arasındaki gelişmeler sonrasında Standard & Poor's (S&P) da Yunanistan'ın kredi notunu pazartesi günü "CCC"den "CCC-"ye çekerek, ilk not indirimine giden kredi derecelendirme kuruluşu olmuştu. 

S&P'nin ardından Fitch Ratings de Yunanistan ve resmi kreditörleri arasındaki müzakerelerin durma noktasına gelmesi gerekçesiyle, ülkenin kredi notunu "CCC"den "CC"ye düşürmüştü.

Yunanistan'ın kredi notu şu anda her üç derecelendirme kuruluşunun da "yatırım yapılamaz" ya da "çöp" olarak belirlediği not seviyelerinin daha da altında bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.