Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Bölge Metropoliti Mor Griğoryos Ürek:

Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Bölge Metropoliti Mor Griğoryos Ürek:
"Bütün insanlar dünyada özgürce ve insanca yaşamak zorundadır"

Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Bölge Metropoliti Mor Griğoryos Melki Ürek, "Bütün insanlar dünyada özgürce ve insanca yaşamak zorundadır" dedi.

Ürek, kilisede gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan terör olaylarının ülke içinde ve dışında dünya için birer sancı teşkil ettiğini söyledi.

Yaşanan olayların normal bir durum olmadığını ifade eden Ürek, Allah'ın verdiği canı bir başka kul tarafından vurulmasını ve yok edilmesini kimsenin istememesi gerektiğini vurguladı.

Bütün insanların barış için çaba harcaması gerektiğinin altını çizen Ürek, şunları kaydetti:

"Nasıl olur da bir insan başka bir insana tahakküm etsin ve onun hayatını yerden kaldırsın. Bütün insanlar dünyada özgürce ve insanca yaşamak zorundadır. Bunun dışında huzursuzluk olur. Biz zaten huzursuzluktan yana değiliz. İster ülkemiz dahilinde olsun, ister ülkemiz dışında olsun bütün dünyanın barışı hepimizi ilgilendiriyor. Aynı zamanda herkesin artık insanlık için, daha güzel yaşaması için çaba harcaması gerektiğini kabul ediyoruz. Ama bugün mevcut durumlar bizi de olumsuz yönde etkiliyor ve tedirgin ediyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.