MORAL OLSUN

MORAL OLSUN
Ligde ve kupada yaşadığı şoku atlatmak isteyen Atiker Konyaspor, Alanyaspor’u yenerek çıkışa geçmenin peşinde. Yeşil-beyazlılar, kupa maçı öncesi elde edeceği galibiyetle hem kendisi moral bulmak hem de taraftarını memnun etmek istiyor

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında bugün sahasında Alanyaspor’u konuk ediyor. Ligde son dönemece girilirken önceki 3 haftada önemli puan kayıpları yaşayan yeşil-beyazlı ekip, ilk 6 işini zora soktu. Kupada yoluna devam ediyor olmasıyla ligi arka plana bırakan Anadolu Kartalı, rotasyonlu çıkacağı Alanyaspor maçını kazanmak istiyor. Atiker Konyaspor ile Alanyaspor arasında Konya Büyükşehir Arena’da oynanacak maç saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı ise Mete Kalkavan, Esat Sancaktar, Süleyman Özay hakem üçlüsü yönetecek.

LİGDE DÜŞÜŞ YAŞIYOR

Yeşil-beyazlı ekip, son haftalarda ligde düşüş yaşıyor. Son 3 karşılaşmada galibiyet alamayan temsilcimiz, kötü gidişini bugün Alanyaspor karşısında durdurmak istiyor. Ligde Kasımpaşa ve Osmanlıspor ile berabere kalan Atiker Konyaspor, Gaziantespor’a da sürpriz bir şekilde mağlup oldu. Son haftalardaki puan kayıplarıyla puan cetvelinde de altlara düşen yeşil-beyazlılar, Avrupa hayalini kupaya bırakmış durumda.

2. RANDEVU

Atiker Konyaspor ile Alanyaspor ligde ikinci kez karşılaşacak. İki takım bugünkü maçla beraber Süper Lig’de ikinci kez karşılaşacak. Bu sezon ilk kez ligde mücadele eden Akdeniz ekibi ile oynanan tek maçı Konyaspor kazandı. Sezonun ilk yarısında hakem skandalının yaşandığı maçta Atiker Konyaspor, son dakika golüyle rakibini 3-2 mağlup etmişti.

KALKAVAN YARAMIYOR

Alanyaspor maçını yönetecek hakem Mete Kalkavan, Atiker Konyaspor’a yaramıyor. Yeşil-beyazlı ekip, Alanyaspor maçıyla beraber Mete Kalkavan yönetiminde 12. maçına çıkacak. Kalkavan’ın daha önce yönettiği 11 maçta temsilcimiz 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Atiker Konyaspor, bu sezon Kalkavan’ın düdük çaldığı maçlarda deplasmanda Başakşehir ile 1-1 berabere kalırken, sahasında oynadığı maçta Galatasaray’a 1-0 mağlup olmuştu.

3 EKSİK, 3 SINIRDA

Yeşil-beyazlılarda Alanyaspor maçında 3 eksik oyuncusu bulunuyor. Başarılı kaleci Serkan Kırıntılı’nın bugünkü maçta da takımını yalnız bırakacak. Sakatlığı devam eden Ali Turan ve Halil İbrahim de bu maçta forma giyemeyecek. Öte yandan temsilcimizde 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Deni Milosevic, Jagos Vukovic ve Volkan Fındıklı bu maçta sarı kart görmeleri durumunda bir sonraki hafta Kayserispor ile oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.

MUHTEMEL 11

Kaya Tarakçı, Skubic, Selim Ay, Vukovic, Barry Douglas, Jonsson, Ali Çamdalı, Fofana, Milosevic, Amir ve Bajic.

PUSULA SPOR YAZARLARINDAN MAÇ ÖNÜ TAHMİNLERİ

Sevim koş Alanyaspor geldi

Adana Demirspor’u eleyerek Süper Lig biletini Konya’da alan ve tarihinde ilk defa bu kategoride boy gösteren Alanyaspor'u saha ve seyircimiz önünde konuk ediyoruz. Ligin ilk yarısı Alanya'da oynanan ve adeta gol düellosuna sahne olan maçı temsilcimiz büyük bir azim sergileyerek kazanmıştı. Maç öncesi ve sonrası çıkan olaylarla, saha içinde hakemin yanlı tutum ve davranışlarıyla hafızalara kazınan bir müsabaka olarak tarihtekini yerini alan maçın rövanşını da temsilcimiz kazanmak isteyecektir. Lakin ligde inişli çıkışlı grafik sergileyen Alanyaspor'un doksan dakika içerisinde ilk ve ikinci yarı en çok gol bulduğu son çeyrek dilimlere dikkat etmek gerekir. Son iki haftadır tatmin edici futbol anlayışından uzak olan yeşil beyazlılar üzerindeki ölü toprağını attıysa "Sevim koş Konyaspor yine kazanmış" capslerini paylaşabilirsiniz. (Hasan Durucan)

Galibiyet kaçınılmaz

Beklentiler yükseldi. Şehir kupa finalini hatta kupayı istiyor. Mağlubiyetlere zaman zaman iyi oynanmayan futbola alışamadı. İlk maçın gerginliği gerek tribünlerde gerekse saha içerisinde baskıyı hissettirecektir. Sakin ve sabırlı olmak gerekir. Orta saha üstünlüğünü ve maçın kontrolünü elinde tutan takım kazanan taraf ocaktır. Zaten sene başından beri kontra araklarda savunma zafiyeti çeken Alanyaspor karşısında yakalanılan fırsatları gole çevrilirse galibiyet kaçınılmaz olur. (Oktay Demiray)

Taraftarlar için…

Her ne kadar Konyaspor için lig erken bitti desek de kazanmak zorunda olduğu bir maça daha çıkıyor. Sahasında ağırlayacağı Alanyaspor ile 3 puan mücadelesi verecek yeşil-beyazlı ekip, maçı kazanarak taraftarlarına hediye edecektir. Ligin ilk yarısında yaşananlardan sonra Konyaspor’un burada mutlak kazanmak zorunda diye düşünüyorum. Tabi ki önümüzde kupa maçı var. Bu nedenle Aykut Hoca kadroda bazı değişikliklere gidecektir kupayı düşünerek. Ancak Konyaspor hangi kadroyla sahaya çıkarsa çıksın gülen taraf olmalı. (Seda Erciş)

Silahımız savunma

Bu sezon hem oyun anlamında hem de skor anlamında inişli çıkışlı bir grafik çizen Konyaspor, kendi sahasında Alanyaspor ile oynayacağı karşılaşma ile lig serüvenine devam ediyor. Savunma disiplini açısından Adanaspor ile birlikte ligin en kötü 2 takımından biri olan Alanyaspor karşısındaki en önemli silahımız tabii ki takım savunmamız. Bunun yanında birkaç haftadır süregelen kötü gidişatı olumluya çevirme psikolojisi de Konyaspor’u pozitif anlamda etkileyecektir. Sonuç itibariyle Konyaspor’un kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum. (İlker Kırnaz)

Akıllı oyun sonuç getirir

Alanyaspor maçının skordan daha önemli bir tarafı var ise oda taraftarın sükûnetini koruması. Ligin ilk yarısı oynanan maçı unutması gerekir. Olası bir tahrike cevap vermemiz durumunda Kasımpaşa ile oynanacak kupa maçında ceza gelebilir. Oyun olarak ise Alanyaspor ekibinin hücumsal anlamda etkili olduğunu söyleyebilirim ancak defansif anlamda ligin en çok gol yiyen 2. takımı. Konyaspor akıllı oyunla ilk yarı, bu işi bitirecektir, bitirmelidir. (Süleyman Sayan)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.