Moritanya Kültür Bakanı Cheikh EXPO'yu gezdi

Moritanya Kültür Bakanı Cheikh EXPO'yu gezdi
ANTALYA (AA) - Moritanya Kültür Bakanı Mohamed Lemine Ould Cheikh, EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti. EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya...

ANTALYA (AA) - Moritanya Kültür Bakanı Mohamed Lemine Ould Cheikh, EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, Cheikh ve beraberindeki 4 kişilik heyet, resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle gerçekleşen EXPO 2016 Antalya alanını gezdi.

Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük alandaki VIP binasına gelen Cheikh'i, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök karşıladı.

Kök'le bir süre sohbet eden Bakan Cheikh, daha sonra buggy ile EXPO 2016 Antalya sergi alanını inceledi. Kök ile sergi alanındaki bahçeleri gezen Moritanyalı bakan, burada heyettekilerle Moritanya bayrağıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sergi alanından çok etkilendiğini belirten Cheikh, "Türkiye'de temsil edilmek çok güzel. Şehir çok güzel. Açılış da muhteşemdi. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim." açıklamasını yaptı.

Erdoğan Kök de Moritanya'nın sergi alanında olmasına çok sevindiklerini kaydederek, "EXPO 2016 sayesinde ülkenizi çok daha fazla kişiye tanıtma imkanı bulacaksınız." ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından Kök, EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayığı, Cheikh'e takdim etti.

Moritanya Kültür Bakanı Cheikh EXPO'yu gezdi

Moritanya Kültür Bakanı Cheikh EXPO'yu gezdi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.