Moskova'da Kutlu Doğum Etkinliği

Moskova'da Kutlu Doğum Etkinliği
Etkinlikte Kur'an-ı Kerim, Rusça şiir ve ilahiler okundu

Rusya'nın başkenti Moskova'da Kutlu Doğum Haftası ve Çanakkale şehitlerini anma programı düzenlendi. 

Kutlu Doğum Haftası ve Çanakkale zaferinin 100. yılı münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiği ve Rusya Müslümanları Dini İdaresi Başkanlığınca "Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı" ve "Şehitleri anma" konulu program organize edildi.

Moskova'daki konser salonunda düzenlenen programa Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Moskova'da yaşayan Müslümanlar ve davetliler katıldı. 

Ankara Hacı Bayram Camisi Baş İmam-Hatibi Ahmet Karalı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, çocuk korosu, Rusça şiir ve ilahi dinletisi sundu. Program, Dr. Fatih Koca ve ekibinin Türk Tasavvuf Musikisi konseriyle devam etti. Katılımcılara aşure ve gül dağıtıldı. 

- Moskova Büyükelçisi Yardım

Etkinlikte konuşan Moskova Büyükelçisi Yardım, bazı kesimlerin, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği Birinci Dünya Savaşı'nda acı çeken tek tarafın kendileriymiş gibi gösterdikleri propagandanın bazı ülkelerde ve Avrupa Parlamentosu'nda karşılık bulmasını üzüntüyle müşahede ettiklerini söyledi. 

Yardım, "Tarih, en iyi hakemdir ve nihai yargısını er geç verecektir. Bizim yüzümüzü kızartacak tek örnek tarihte yoktur ama insafsızca Türkiye'yi, Türkleri suçlayanların her şeyden önce geçmişlerine bakmaları gerekmektedir. Bunu samimiyetle yaptıkları gün, insanlığın ve tarihin önünde asıl kendilerinin mahkum olduğunu göreceklerdir" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.