'Mozaik Projesi' hayata geçiyor

'Mozaik Projesi' hayata geçiyor
Amerikalı çağdaş mozaik sanatçısı Laurel True'nın, öğrencilerle beraber hayata geçireceği eser, Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin duvarını süsleyecek

Amerikalı çağdaş mozaik sanatçısı Laurel True'nın öğrencilerle birlikte hayata geçireceği Mozaik Projesi, Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin duvarını süsleyecek. 11 Mayıs'ta açılışı gerçekleştirilecek eser, Selçuklu, Osmanlı ve Türk sanatıyla Anadolu kültürlerinden motiflerin yanı sıra dostluk, barış, paylaşım gibi temalarla oluşturulacak.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, Amerikan Meridian International Center ve Beykoz Belediyesi iş birliğiyle yürütülen "Mozaik Projesi"nin tanıtımı, Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Sanatçı Laurel True, geleneksel Türk sanatlarını çok beğendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Süsleme sanatlarında kullanılan motiflerle ilgili bilgi sahibiyim. Türk sanatlarında da kullanılan motifleri çok seviyorum. Eserimizde lale motifini kullanacağız. ABD'de bir Türk restoranında bir uygulama yaptığımda lale motifinin Türk geleneğinden geldiğini öğrendim. Tasarımımızda barış simgesi olarak da köprü motifini kullanacağız. Çünkü köprüler fiziksel bağlantılar olması yanı sıra aynı zamanda kültürleri ve insanları bir araya getirebiliyor. Köprüyü görsel element olarak da çok beğenirim. Tasarımımızda çiçek desenlerin yanısıra köprü motifini kullanacağız."

Türkiye'yi 1992 yılında ziyaret ettiğini dile getiren True, özellikle Türkiye'nin seramik sanatındaki yerine de hayran kaldığını söyledi.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu da, Beykoz Kız Teknik Ve Meslek Lisesi'nden 20 öğrencinin bu proje boyunca gerek atölye gerekse uygulama çalışmalarında True'ya eşlik edeceğini anlattı. Yapılacak mozaiğin içeriğini birlikte belirlediklerini ifade eden Kaşıtoğlu, şunları kaydetti:

"Köprü meselesi bizim ve Amerikan Konsolosluğu açısından çok anlamlı bir tanımlama. Çünkü köprü kavramının sadece iki yakayı fiziki olarak birleştiren bir kavram olmadığına inanıyoruz. Köprü bizim dünyamızda, iki anlayışı ve kültürü aynı zamanda iki farklı ulusu bir araya getiren ve birleştiren kavram olduğunu düşünüyoruz. Sanatçılarımızın gerçekleştireceği, uygulayacağımız bu mozaik çalışmasında köprü figürü özellikle bu açıdan da önemli. Bugün sanatçılarımız projeye başladı. Eserin 11 Mayıs Çarşamba günü açılışını gerçekleştireceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.