'Mozaik Tarlası'nda Bin 500 Yıllık Sikke Bulundu

'Mozaik Tarlası'nda Bin 500 Yıllık Sikke Bulundu
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, geçen yıl tarihi mozaiğin bulunduğu yonca tarlasında yürütülen kazı çalışmalarında bin 500 yıllık sikke bulundu

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, geçen yıl tespit edilen ve üzerinde insan ile çeşitli hayvan figürlerinin yer aldığı, bin 400 yıllık olduğu değerlendirilen taban mozaiğinin bulunduğu yonca tarlasında kazı çalışmaları sürüyor. Kazılarda bin 500 yıllık sikke bulundu.

Konya Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, ilçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yunuslar Mahallesi'ndeki tarihi mozaiğin bulunduğu yonca tarlasında yürütülen kazı çalışmalarını inceledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yarar, bölgedeki kazının 2 yıl önce başladığını, ilerleyen aşamalarda da gözle görülür somut bilgilere erişildiğini vurguladı.

Abdüssettar Yarar, Beyşehir'in diğer tarihi ve kültürel değerleriyle birlikte yeni bir değere daha kavuştuğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bölgede yaklaşık 5 ve 6'ncı yüzyıllarda bu alanda yaşamın sürdürüldüğünü görmekteyiz. Bu bulgular buna işaret etmektedir. Bölgede 500'lü yılların ortalarına ait bir sikke bulundu. Bu coğrafyanın neresine kazma vurursak vuralım, mutlaka altından küçük de olsa bir tarihi eserle karşılaşıyoruz. Şu anda gördüğünüz bu alanın gelecek yıllarda yapılacak olan kazılarla daha ne kadar bir genişliğe kavuşacağını şimdiden öngöremiyoruz. Çünkü bu komple bir tesis de olabilir. Gelecek yıllardaki kazılarla bilgilerimizi pekiştireceğini tahmin ediyoruz. İnşallah turizme katma değer sağlaması açısından da önemli bir arter olacağına inanıyorum."

Muhabir: Abdülhamit Yaşar

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.