Msgsü'de Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Msgsü'de Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı
Rektör Prof. Dr. Karayağız: - "Mensubu olarak iftihar ettiğimiz kurumumuzun, ülkemizin sanat, tasarım ve mimarlık alanındaki ilk ve tek kurum olması dolayısıyla ülkemizde yükseköğretim seviyesi içerisinde müstesna yere sahip olduğu hepimizin malumudur"

İSTANBUL (AA) - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin (MSGSÜ) 2017-2018 öğretim yılı törenle açıldı.

Üniversite içindeki Sinan Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleşen törene öğrenciler, mezunlar, öğretim üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız, üniversitenin sanat tarihçi, arkeolog, müzeci ve ressam Osman Hamdi Bey tarafından 1882 yılında, "Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisi" adıyla kurulduğunu anlattı.

Karayağız, üniversitenin 1883 yılının Mart ayında eğitim vermeye başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Kurumumuzun adı 1928'de 'Güzel Sanatlar Akademisi', 1982'de 'Mimar Sinan Üniversitesi', 2004'te ise 'Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi' olarak değiştirilmiştir. Mensubu olarak iftihar ettiğimiz kurumumuzun, ülkemizin sanat, tasarım ve mimarlık alanındaki ilk ve bir bütün olarak tek kurum olması dolayısıyla ülkemizde yükseköğretim seviyesi içerisinde müstesna yere sahip olduğu hepimizin malumudur."

Türkiye'de üretilen her sanat eserinin MSGSÜ'den izler taşıdığına dikkati çeken Karayağız, "Her resmin, heykelin, her filmin veya mimari projelerin tamamında veya büyük bir kısmında, geleneksel sanatların ve hatta tüm sahne sanatlarının belirleyicisi, iz bırakanı kurumumuz ve kurumumuzdan yetişmiş değerli kültür, sanat ve bilim insanlarıdır." dedi.

Törende üniversitenin emekli öğretim üyesi Prof. Kemal İskender de öğrencilere "Sanatta İkona Kırıcılık ve İdealleştirme" konusunu anlattı.

Etkinliler kapsamında MSGSÜ 2016-2017 mezunlarının "Mezunlar 2017" başlıklı sergisi üniversitenin Osman Hamdi Bey Salonu'nda, 2017-2018 öğretim yılı Mimarlık Fakültesi Açılış Sergisi ise Mimar Sinan Salonu'nda izlenime açıldı.

Tören sonunda MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı'ndan Ali Kağan Söylerkaya, Okan Akan, Elif Atamer ve İris Şentürkler konuklara "Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı Dinletisi" başlıklı mini bir konser verdi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.