Mücevher ustasının en şık tasarımı

Mücevher ustasının en şık tasarımı
Atölyesinde felçli veya sakat kediler için ürettiği onlarca yürüteçle canlıların hayata tutunmasına yardımcı olan mücevher ustası Kuyumcuoğlu, üretim kapasitesini artırarak köpeklere de umut olmak için harekete geçti

Atölyesinde felçli veya sakat kediler için ürettiği onlarca yürüteçle canlıların hayata tutunmasına yardımcı olan mücevher ustası Agop Kuyumcuoğlu, üretim kapasitesini artırarak köpeklere de umut olmak için harekete geçti.

Yurt dışından sınırlı sayıda getirtilebilen kedi yürüteçlerini mücevher atölyesinde kendi imkanlarıyla tasarlayıp üreten ve yaklaşık 60 liraya mal olan yürüteçlerin parasını hayvanseverlerden almayan Kuyumcuoğlu'nun sosyal medyadaki hesabı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kuyumcuoğlu'nun sayfası, bakıma muhtaç kedi ve köpeklerin yürüteç, yuva ve diğer ihtiyaçlarının vatandaşlara iletildiği yardım platformuna dönüştü.

Kuyumcuoğlu, Nuruosmaniye'deki atölyesinde AA muhabirine, iyi bir hayvansever olmasına rağmen yeni dostlar kazanınca bu işe kendisinden daha fazla gönül veren kişiler olduğunu gördüğünü anlattı.

Kuyumcuoğlu, felçli kedileri besleyen bir arkadaşının evinde sadece bir yürüteç olduğunu gördükten sonra çalışmalara hemen başladığını belirterek, yürüteçlerin Türkiye'ye yurt dışından ve sınırlı sayıda getirtilebildiğini, bu yürüteçleri incelediğinde yapılamayacak bir şey olmadığını gördüğünü söyledi.

-''Rızkımın küçük bir kısmını canlılara ayırıyorum"


Yaptığı yürütecin içine çok sindiğini dile getiren Agop Kuyumcuoğlu,"Yürüteci götürdüğümde hayvansever arkadaşlarım çok sevindi. Onlara 'Madem ki bu kadar ihtiyacı olan var, sosyal medyadan paylaşalım. İhtiyacı olan 15-10 kişi olursa yaparız, memnun ederiz. Canlıların yaşama tutunmasına yardımcı oluruz' dedik ve olay inanılmaz boyutlara çıktı. Şu ana kadar 40'ın üzerinde yürüteci hayvanseverlere gönderdim. Artık işi bir boyut ileri taşımaya karar verdik. Hayvansever dostların da desteğiyle büyük boydaki köpekler için de yürüteçler üretmeye başladık. Sakat hayvanların yaptığım yürüteçlerle yürüdüğünü görmek beni çok mutlu ediyor. Bana inanılmaz şekilde manevi haz veriyor." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.