"Mudurnu'da Erken Cumhuriyet Dönemi" sergisi

"Mudurnu'da Erken Cumhuriyet Dönemi" sergisi
İSTANBUL (AA) - Küratörlüğünü Ayşe Ege Yıldırım'ın üstlendiği, "Anadolu’dan Bir Tanık: Bengüboz’un Objektifinden Mudurnu’da Erken Cumhuriyet...

İSTANBUL (AA) - Küratörlüğünü Ayşe Ege Yıldırım'ın üstlendiği, "Anadolu’dan Bir Tanık: Bengüboz’un Objektifinden Mudurnu’da Erken Cumhuriyet Dönemi" sergisi, 19 Nisan'da açılacak.

Koç Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Mudurnu Belediyesi, Mudurnu Kaymakamlığı ve Bolu Mudurnulular Derneği ortaklığı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi desteğiyle gerçekleştirilen sergiye, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) ev sahipliği yapacak.

Sergide, 1. Dünya Savaşı sırasında düştüğü esir kampında fotoğrafçılığı öğrenen Ahmet İzzet Bengüboz'un, savaş sonrası döndüğü memleketi Mudurnu'da 1920 ve 1930'lu yıllarda çektiği fotoğraflar yer alıyor.

Bir dönemin sosyal yaşamına ışık tutan önemli bir belge niteliği taşıyan fotoğrafların görülebileceği sergi, yaklaşık 100 yıl sonra, bu özel fotoğraf koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturacak.

İlk gösterimi Ankara'da yapılan ve 30 Nisan'a kadar görülebilecek sergi, daha sonra İstanbul ve Mudurnu'da da ziyarete açılacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.