Müezzinoğlu Diyarbakır'da

Müezzinoğlu Diyarbakır'da
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:"İnşallah en kısa zamanda milletimiz bu terörizmin altında ödediği ağır bedellerden kurtulacaktır diye ümit ediyorum"- "Hep birlikte bir taraftan insanı yaşatma duyarlılığını gösterirken, diğer taraftan da insanımıza ağır bedelle

DİYARBAKIR (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah en kısa zamanda milletimiz bu terörizmin altında ödediği ağır bedellerden kurtulacaktır diye ümit ediyorum" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Diyarbakır Valiliğini ziyaret ederek, Vali Hüseyin Aksoy ile görüştü. Müezzinoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın medeniyet, kardeşlik ve kültür şehri olduğunu belirterek, sağlık alanındaki gelecek vizyonunu değerlendirmek üzere Diyarbakır'da bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır ve bölgede 4-5 aydır insanların bazı sorunlar yaşadığını, bu sorunların sağlık alanındaki bazı hizmetlerin sunulmasını da zorlaştırdığını ifade eden Müezzinoğlu, bu sorunların vatandaşın hak ettiği güçlü hizmetleri alımında da bazı aksamalara neden olduğunu bildirdi.

Hizmetleri en iyi noktaya taşımak için değerlendirmelerde bulunacaklarını aktaran Müezzinoğlu, "Bu sokakları, bu kardeşlik ve medeniyet şehrinde, değerlerimizi, kültürlerimizi, farklılıklarımızı zenginlik olarak yaşayabileceğimiz o medeniyet sürecine yeniden en kısa zamanda da taşımayı arzu ediyorum. İnşallah en kısa zamanda huzurlu, güvenli, geleceğe umutla bakan noktaya gelmeyi temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra DSİ Toplantı Salonu'nda düzenlenen Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katılan Müezzinoğlu, hiçbir vatandaşın sağlık hizmetlerinden mahrumiyet hissetmemesinin en temel konu başlığı olduğunu vurguladı.

Sağlık alanında mağduriyet yaşanmaması için alınan önlemlere ilave tedbirler eklenebileceğini aktaran Müezzinoğlu, "Bu toplantı, zor koşullarda verdiğimiz hizmetleri, mesleğimize olan sevgimiz ve saygımız, milletimize ve insana verdiğimiz değer gereği bir adım daha güçlü bir şekilde ileri atılabilecek varsa tedbirler bunları da kapsayan bir değerlendirme toplantısı olacak" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının terör eylemleri nedeniyle zor şartlar altında çalıştığına dikkati çekerek, bölgede insanlara sağlık hizmeti sunan başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

"Yer yer ağır sıkıntılar yaşadık, ağır bedeller ödedik. Direksiyon başındaki ambulans şoförümüz, yine görevini bitirip evine giden sağlık çalışanı kardeşimiz, aile hekimimiz öldürüldü" diyen Müezzinoğlu, bütün bunlara rağmen "insanı yaşatma derdi ve sorumluluğu olan" bir mesleğin mensupları olduğunu vurguladı.

Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İnşallah en kısa zamanda da milletimiz bu terörizmin altında ödediği ağır bedellerden de kurtulacaktır diye ümit ediyorum. Hep birlikte bir taraftan insanı yaşatma duyarlılığını gösterirken, diğer taraftan da insanımıza ağır bedeller ödeten terör ve terörizme de hep birlikte dik duruşun güzel ve güçlü örneklerini sunmaya devam edeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.