Muğla'da "engelli askerler" için kına gecesi

Muğla'da "engelli askerler" için kına gecesi
Bir günlük temsili askerlik yapacak engellilere kına yakıldı

MUĞLA (AA) - Muğla'da Engelliler Haftası nedeniyle bir günlük temsili askerlik yapacak engelliler için kına gecesi düzenlendi. Menteşe Öğretmenevi'nde Muğla Engeliler Derneği ile Muğla Zihinsel Engeliler Derneği tarafından "Engelsiz Gece" etkinliği düzenlendi. Gecede, bir günlük temsili askerlik yapacak engellilere kına yakıldı.Engellilerin kınalarını Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu ve eşi Zeliha Akkuzu ile Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu yaktı. Kına yakılan engelli askerler, "En büyük asker bizim asker", "Ne mutlu Türküm diyene", "Her şey vatan için" sloganları attı. Gecede daha sonra pasta kesildi, engelli askerler zeybek oynadı.
- Beşiktaş forması süprizi
Kas erimesi nedeniyle yaklaşık 20 gün yoğun bakımda kalan ve 5 aydır evden çıkamayan Mahsun Kara da geceye kısa bir süre doktor refakatinde katıldı. Vali Çiçek, koyu Beşiktaş taraftarı Kara'ya takımın futbolcularının imzaladığı formayı hediye etti. Yarın askerlik çağına gelen engellilerin bir günlüğüne asker olup tezkerelerini alacağını belirten Çiçek, “Örf ve adetlerimizde kurbanlık koçlara, evlenecek kızlara, askere gideceklere kına yakılır. Askere giden gence kına yakılması, bu işi çok önemsediğimizi göstermektedir. 'Biz biriz' demektir. Engelli ayrımı yapmadan hepimizin bu vatana, milletimize ve bayrağımıza sahip çıktığımızı göstermektedir.” dedi.Muğla Engeliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu da, bu tür etkinlikler ile farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.