Muğla'daki gıda zehirlenmesi şüphesi

Muğla'daki gıda zehirlenmesi şüphesi
Yatağan Kaymakamı Özkan:- "Ailenin o akşam yediği börülce konservesi ve balık yemeğinin numunelerinde yapılan analizlerde, gıda zehirlenmesine sebep olacak herhangi bir bulguya rastlanmadı"

MUĞLA (AA) - Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, ilçede gıda zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 19 yaşındaki genç ile ilgili, "Ailenin o akşam yediği börülce konservesi ve balık yemeğinin numunelerinde yapılan analizlerde, gıda zehirlenmesine sebep olacak herhangi bir bulguya rastlanmadı" dedi.

Kaymakam Gökay Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Ocak'ta İsmail ve Hümayun Öztemel çiftinin oğulları Batuhan Öztemel ile ablası Hurşide Öztemel'in gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını, 19 yaşındaki Batuhan Öztemel'in kurtarılamadığını hatırlattı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, yetkililerin ailenin olay öncesinde yedikleri besinlerden numune alarak analize gönderdiğini belirten Özkan, "Ailenin o akşam yediği börülce konservesi ve balık yemeğinin numunelerinde yapılan analizlerde, gıda zehirlenmesine sebep olacak herhangi bir bulguya rastlanmadı. Batuhan'ın kesin ölüm nedeni ise otopsi raporlarının açıklanmasının ardından belli olacak. Bizlere bildirilen raporla vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla balık tüketebilir" diye konuştu.

- Satılmayan balıklar çöpe dökülüyor

Öte yandan, yaşanan olayın ardından ilçedeki balık satışları neredeyse durma noktasına geldi. Balıkçılar, satamadıkları balıkları çöpe döktü.

Yatağan'da 21 yıldır balık satışı yapan Ufuk Yavaş, Turgut Mahallesi'nde yaşanan olayın işlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Yavaş, "İnsanlarımızda 'Zehirleniriz' diye tepki oluştu" dedi.

Balıkçı Mehmet Yalçın ise balıklarının günlük olduğunu belirterek, "Ölene Allah rahmet eylesin ama bunun balıkla alakası yok" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.