Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Muhalefet, neye muhalefet edecek?

Muhalefet, neye muhalefet edecek?

Centilmen kime denir?” diye bir soru yöneltsem, biliyorum ki bir sürü farklı cevap alırım. Oysa bunun cevabı belli:  Centilmen,  karanlıkta bile esnerken ağzını kapatana denirmiş. Katılıp katılmamak kişiye özeldir. “Hadi canım sen de” diyenler de olacaktır elbette.

            Bir de “Gerçek demokrasi nasıl olur” diye sorsam buna da herkesin farklı cevabı olabilir. Siz cevaplarınızı düşüne durun, cevabı ben vereyim sizlere:  Gerçek demokrasi seçmenlerin oy verdiği partiyi eleştirebilmesi ile olur. Hiç birimiz oy verdiğimiz partiyi nüfusumuza geçirmiyoruz. Parti ile nikah akdi de yapmıyoruz. O halde oy verdiğimiz partiye neden nikahlımızmış gibi davranıyoruz? Bırakın diğer insanlar eleştirsin. Hatta ondan önce siz eleştirin. Bir partiye yakınlık duymak bir futbol takımını desteklemeye benzemez. Futbol tutkunlarının davranışında akıl, mantık aranmaz. “Neden”  diye sorulmaz. Ama bir partinin destekleyenleri aynı değildir. Dünya görüşüne, inançlarına uygun olduğunu düşündüğü partiyi destekler insanlar.  Bu, mantıklı bir yaklaşımdır. Ama partiler de yanlış yapabilir. Mantıklı olmayan yanlışını göre-göre desteklemektir. Hadi desteğinizi çekmeyin ama, tenkit etmekten de geri durmayın.  Yanlışta ısrar etmeyi anlamakta zorlanıyorum.

            “Her konuştuğunuz doğru olsun, her doğruyu her yerde konuşmayın” demiş atalarımız. Hele konuşmuş olmak için konuşanlar, ya da siyaseten muhalefet etmek adına konuşanlar yok mu, onların durumu daha da vahim.

            MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Mealen diyor ki; “PKK’ya ağır darbe vurulduğu doğru değil. Bu haberler tek merkezden kaleme alınmıştır.”

            Bu açıklama Ümit Özdağ’a yakışmamıştır. Onun temsil ettiği görüşe uymamıştır. Bu daha ziyade HDP Milletvekillerine yakışan bir açıklamadır. Savaşlar sadece silahlarla yapılmıyor. Yerine göre psikolojik harp de yapılıyor.  Velev ki Özdağ doğru da söylüyor olabilir. Bunu açık etmek Özdağ’a mı kalmıştır. Siz muhalefeti AKP’ye karşı mı yapıyorsunuz, yoksa devlete karşı mı yapıyorsunuz? Bu açıklamanın PKK’nın ekmeğine yağ sürmek olduğunu bir Prof. Olarak Ümit Özdağ anlamıyor mu?

            İşte baştan beri söylemek istediğim bu. MHP seçmeni buna destek vermemelidir. Bunu eleştirmeli, yanlış bir açıklamaya alenen karşı çıkmalıdır. Partinize desteğiniz sürsün. Ama yanlışta ısrarcı olmamalıyız.

            Dediğimiz gibi her konuştuğumuz doğru olsun, her doğruyu her yerde konuşmayalım. Bir de ağzımızdan çıkanı kulağımız duysun. Kantarın topuzun kaçırmayalım. Kaş yapayım derken göz çıkarmanın anlamı yok.

            Bilmem anlatabildim mi?

        

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR