Muhammed Ali'nin ailesi cenaze törenine tüm sevenlerini davet etti

Muhammed Ali'nin ailesi cenaze törenine tüm sevenlerini davet etti
ABD'li efsane boksör Muhammed Ali'nin ailesi, cuma günü yapılacak cenaze törenine, sporcunun tüm sevenlerinin davetli olduğunu söyledi

Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsane boksör Muhammed Ali'nin ailesi, cuma günü yapılacak cenaze törenine, sporcunun tüm sevenlerinin davetli olduğunu söyledi.

Aile sözcüsü Bob Gunnell, "dünya vatandaşı" olarak nitelediği Muhammed Ali'nin cenaze töreninin, unutulmaz sporcunun, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin kendini insanlığa adamasının bir yansıması olacağını ifade etti. Gunnell bu nedenle Ali'nin doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville kentinde cuma günü yapılacak törene, isteyen herkesin davetli olduğunu belirtti.

Dünya ağır sıklet boks şampiyonu unvanını 1964, 1974, 1978 yıllarında 3 kez kazanan Ali'nin toprağa verileceği törende, eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın yanı sıra komedyen Billy Crystal ve spor sunucusu Bryant Gumbel'ın da konuşma yapması bekleniyor.

Ayrıca perşembe günü aile içinde bir tören düzenleneceği de paylaşıldı.

Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen 74 yaşındaki Muhammed Ali, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 2 Haziran'da hastaneye götürülmüştü. Uzun süredir Parkinson rahatsızlığı bulunan Ali'nin, septik şok sebebiyle hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.