Muharrem İnce'den 'Seçimli Olağanüstü Kurultay' Çağrısı

Muharrem İnce'den 'Seçimli Olağanüstü Kurultay' Çağrısı
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "beklemeden, seçimli olağanüstü tüzük ve program kurultayı yapılmasını" isteyerek, "Bu olağanüstü kurultayımız cumhurbaşkanlığı kurultayı olarak anılacaktır." dedi

TBMM (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM'de CHP'li 13 milletvekilleriyle basın toplantısı düzenledi. Referandum sürecini geride bıraktıklarını anımsatan İnce, il, ilçe, belediye başkanlarının, milletvekillerinin, partililerinin, demokrasi aşıklarının, sivil toplum örgütlerinin, hep birlikte çok başarılı süreç yürüttüklerini söyledi.

"Baştan aşağı değiştirmeli"

CHP'li İnce, geldikleri noktada önlerinde yepyeni bir durum olduğunu, CHP'nin kendisini, bu yeni duruma göre yeniden düzenlemesi, programını, tüzüğünü, dilini, söylemini, yönetim anlayışını baştan aşağı değiştirmesi gerektiğini söyledi.

"Yüzde 25'i yüzde 30 yaptım" demenin başarı sayılmadığını, artık 50 artı 1 gerektiğini ifade eden İnce, seçimin Kasım 2019'da yapılacağının garantisinin olmadığına işaret etti.

İnce, bu yeni durumda CHP'nin tüzüğü ve programının yeni duruma cevaz vermediğini ileri sürerek, CHP tüzüğünde il, ilçe başkanı, genel başkanın nasıl seçileceğinin belli olduğunu ancak cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceğinin yazılmadığını kaydetti. İnce, "tıpış tıpış oy verme" döneminin geride kaldığını ifade etti.

İl başkanları toplantısında, başkanlara yanlış bilgi verildiğini, kasımda olağan kurultay sözü verildiğine vurgu yapan İnce, Siyasi Partiler Kanunu'nun, 16 Ocak 2018'den önce, 2 yıl dolmadan olağan kurultayın toplanamayacağını söylediğinde, CHP yönetiminin geri adım attığını belirtti.

İnce, "Geldiğimiz noktada ısrar etmek, diretmek, durumu kavrayamamaktır, tehlikenin farkına varamamaktır, yüzde 49'u anlayamamaktır. Yapılması gereken basittir; derhal, beklemeden, seçimli olağanüstü tüzük ve program kurultayıdır. Partinin önce yüzde 26'yı kucaklaması, sonra yüzde 49'u kucaklaması, 49'u 51 yapmak için çalışmalar yapmasıdır. Bu olağanüstü kurultayımız, cumhurbaşkanlığı kurultayı olarak anılacaktır. " diye konuştu.

"İddialarından vazgeçmiş birine benziyor muyuz?"

İnce, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, genel başkanlığa aday olup olmayacağı sorusu üzerine, bunun adaylık açıklama toplantısı olmadığını, ülkenin, partinin, cumhuriyetin durumunu anlatmaya çalıştığını söyledi. İnce, "Adaylık konusu burada konuşulacak bir şey değil o tabanla konuşulacak bir şeydir. Ama ben hiç iddialarından vazgeçmiş birine benziyor muyum?" dedi.

Muhabir: Meltem Öztürk

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.