Uğur Özteke

Uğur Özteke

MUHSİN BAŞKAN KONYA’DA ÖKSÜZ KALMADI MI?

MUHSİN BAŞKAN KONYA’DA ÖKSÜZ KALMADI MI?

Hafta başı yazımıza, hafta sonunda yaşadığımız üzücü bir olayla başlamak istiyoruz.

Malum cumartesi günü BBP’nin efsane lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü idi. Muhsin Başkan benim takip edebildiğim kadarı ile sadece Ankara’da anıldı. Her şeyden önce bir kez daha Muhsin Başkan’ın mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın.

Ama Muhsin Başkan ile bir kez daha görüldü ki Türkiye’de siyasi partileri taşıyan Genel Başkanlar değil liderlerdir. Lider de sonradan olunmuyor ki. Muhsin Başkan’ın ömrü kifayet etseydi bu millet ve dünya yeni bir lider görecekti.

Neyse konumuz bu değil.

Cumartesi günü Haber Merkezi’nde bizim genç ekiple sayfaları yaparken bir ara aklıma geldi “Rahmetli Muhsin Başkan için Konya’da ne yapıldı? Onu getirin birinci sayfadan duyuralım”…

Bizdeki genç Alperen atladı “Abi Konya’da bir program yok ki?”

Şaşırdım, “Nasıl yok oğlum, Konya’da Muhsin Başkan için hiçbir şey yok mu?”, bizimki kafasını öne eğdi, devam etti hatta derin bir iç çekti ve “Yok abi bizim aile hatta abiler hep Ankara’ya gittiler. Sadece Ankara’da tören varmış.

Ne olurdu yani Konya’da Zafer’de bir helva dağıtılsa, ya da bir yazılı basın açıklaması yapılsa olmaz mıydı?”

Meğer biz bizimkinin bam teline dokunmuşuz. Ama genç Alperen’e de hak vermemek elde değildi ki?

Genel Merkezin kararına saygı duyarız. Belki bundan sonraki günlerde rahmetliyi anmak için törenler yapılır ama Konya’da küçük çaplı olsa da bir program yapılsa çok iyi olacaktı diyorum.

DEFİN İŞLEMİNİ BİLE SORARAK YAPMIYORMUŞUZ

Geçtiğimiz günlerde bir abimizin fotoğrafını çekerek bize gönderdiği “Üçler’deki bazı mezar taşlarımızın birbirine bakması yanı kıbleye dönük olmaması” durumunu dile getirmiştik.

Yazımızın çıktığı gün Büyükşehir Belediyesi’nin Mezarlıklar Şube Müdürü Ayhan Tangur abimiz arıyordu. Hem de fotoğrafını yayınladığımız kabir taşlarının başından. Söz konusu mezarların 1954-58 yılları arasında defin işlemlerinin yapıldığını söylüyordu. Hatta Ayhan abimiz tek tek kabir taşlarından isimleri okuyordu.

foto-1-279.jpg

Genelde 50’li yıllarda dede ve annenin kabir taşı ile ardından oğlunun kabir taşı farklı farklı yönlere bakıyordu.

Aynı ailenin 1968’deki kabir taşı ile 2003’teki kabir taşı yine farklı farklı yönlere bakıyordu.

Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlıklarımızda dış duvar cephelerinden, iç kısımlardaki düzene kadar yaptıklarını hiç kimse inkar edemez. Bu çalışma için de tüm emeği geçenlere minnet borçluyuz.

Bundan sonra böyle bir sıkıntının olmayacağına inanıyoruz. Yine de siz siz olun bu işlemler yapılırken mezarlıklardaki görevlilerden yardım isteyin.

AMAN BU JENARATÖR DEVRİLMESİN

Dün sabah bir okurumuz bize aşağıdaki gibi çeşitli açılardan çekilmiş 7-8 kare fotoğrafını bize gönderdi ve bir büyük tehlikeye dikkat çekti.

foto-2-238.jpg

Okurumuz bu hastanenin büyük jeneratörünün devrilmek üzere olduğunu söylerken alınan tedbirin sadece 2 metrelik emniyet şeridi olduğunu ancak üç haftadan bu yana hiçbir işlem yapılmadığı gibi sokağında trafiğe açık olduğunu söylüyordu.

Biz okullarımızı hastanelerimizi yanı eğitim ve sağlık gibi kurumlarımızı çok seviyoruz. Buralardaki en küçük bir sıkıntının tüm bu kurumlara yansıtılmasından korkarız.

Biz özellikle hastanemizin adını yazmadık. Ama bilen bilmiştir. Hadi eğer böyle bir tehlike söz konusu ise hemen durumu kurtaralım.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Döner kavşaklarda sürücüler dörtlülerini yakıp kavşağın sağında beklemedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR