Muhsin Yazıcıoğlu Kosova’da Anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Kosova’da Anıldı
Kosova’nın Prizren şehrinde düzenlenen 6. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anıldı.BBP tarafından organize edilen ve Avrupa Türk Birliği ve Mamuşa Beled...

Kosova’nın Prizren şehrinde düzenlenen 6. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anıldı.

BBP tarafından organize edilen ve Avrupa Türk Birliği ve Mamuşa Belediyesi yetkililerinin yanı sıra Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile Kosovalı Türk bakan ve milletvekillerinin katıldığı sempozyum, şehitlere saygı duruşuyla başladı. Kosova ile Türkiye milli marşlarının çalınmasının ardından merhum Yazıcıoğlu’nun Kosova’nın bağımsızlığının ilan edilmesi ile ilgili TBMM’de konuşma yaptığı videosu büyük bir ilgiyle izlendi.

Sempozyumun açılış bölümünde konuşan Avrupa Türk Birliği Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu, 25-31 Mart tarihlerinde şehitleri anma haftasında gerek Türkiye’de gerek de Balkanlar’da dualarla şehitlerin yad edildiğini belirtti.

Prizren İslam Birliği Başkanı Lütfü Balık da, “Şahadet şerbeti, şehitlik makamı herkese nasip olmaz. Allah, tanıdığımız, bildiğimiz, sevdiğimiz Muhsin Bey’i büyük şehitler arasında yerleştirip onlarla kıyamet gününde karşı karşıya gelmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

“Adriatik Denizi’nden Çin Seddi’ne kadar Muhsinler var olacaktır” cümlesi ile konuşmasına başlayan Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) Genel Başkanı ve Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, merhum Yazıcıoğlu’nun verdiği desteklerin son derece kıymetli olduğunu söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Sizin arkanızda 70 milyonluk bir Türkiye Cumhuriyeti var” şeklindeki sözlerini anımsatan Bütüç, “Bunun için biz Kosova olarak ve Kosova’da yaşayan Türkler olarak çok şanslıyız. Çünkü ana ülkemiz gibi bir ülke arkamızda olduğu zaman bizim konumumuzun her zaman Kosova’da güzel bir yerde olacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Kosova’nın en zor günlerinde hep yanında olduğunu hatırlatan eşi Gülefer Yazıcıoğlu, “Muhsin Başkan’ın bir hayalı vardı. Adriatik’ten Çin Seddi’ne kaynaşmış ve bütünleşmiş bir Türk İslam Dünyası hayal ediyordu. İnşallah Rabbim bizlere o güzel günleri de gösterecektir eminim ki. Yine Muhsin Başkan Kosova Dostluk Grubu’nun kurulmasında temelleri kendisi atmıştır. Çünkü Balkan Dünyası Muhsin Başkan için çok önemliydi. Onların bir ata yadigarı olarak hep yanında olmak istediğiniz vurgulanıyordu” şeklinde konuştu.

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, “Tarihte bazı olaylar gerçekleşir ve bu olayların neticesinde tarihin akışı da değişir. Ama çok sefer de bu olaylarda kişilerin veya liderlerin etkisi olur. İşte bu liderlerden biri de Muhsin Yazıcıoğlu’ydu. Kendisi her zaman insanlara yakınlığı hissettiren, sinerjiyi oluşturan, sevdayı hissettiren, güveni veren bir kişiydi” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de yaptığı konuşmada, “Bugün burada çok önemli bir lideri anıyoruz. Tüm İslam Dünyası’nın yetiştirmiş olduğu çok önemli bir değeri anıyoruz. Bir şehidimizi anıyoruz. Bizim idealimiz ve bizim hedefimiz Adriatik’ten Çin Seddi’ne kaynaşmış ve birleşmiş bir Türk İslam Dünyası’dır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kosova’nın hep yanında olacaklarını ve desteklerini esirgemeyeceklerini belirten Destici, “İster Türk ister Boşnak ister Arnavut olun hepiniz bu büyük Türk Milleti tarafından ve T.C devleti tarafından aynı sıcaklıkla ve aynı sevgiyle kucaklanıyorsunuz” dedi.

Sempozyumda söz alan bilim adamları, Muhsin Yazıcıoğlu’nun, bir vizyon ve misyon adamı olarak nerede bir Müslüman, Türk varsa hep yanında olduğunu, söyledi. Yazıcıoğlu’nun özellikle Balkanlar’a bu ilgisini her zaman üst seviyede tuttuğunu, savaş yıllarında Kosova’nın hep yanında olduğunu belirten bilim adamları, Kosova’nın bağımsızlığının tanınması için çok büyük gayret sarfettiğini anımsatarak, Kosova’nın Muhsin Yazıcıoğlu’nun gönlünde ayrı bir yer edindiğini kaydettiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.