Muhtarlar Günü

Muhtarlar Günü
SİVAS (AA) - Ulaş ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende Esentepe Muhtarı...

SİVAS (AA) - Ulaş ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende Esentepe Muhtarı Cengiz Kılıç ve Yenikarahisar Muhtarı İsmet Aksoy tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Burada muhtarlar adına konuşma yapan Hürriyet Mahallesi Muhtarı Vahap Seyhan, "Yönetim anlayışımızla vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlık olacağı bilinciyle yaptığımız görev önemli yer tutmaktadır. Devletimizin muhtarlara yönelik yaptığı maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi bizim muhtarlara verdiğimiz önemin bir göstergesidir." diye konuştu.

Törenin ardından mahalle ve köy muhtarları İlçe Emniyet Amirliği, Belediye Başkanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

Daha sonra muhtarlar onuruna düzenlenen yemek programında konuşan Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, devletin muhtarlara verdiği öneme işaret etti.

Sorunların çözümü noktasında muhtarların önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Yılmaz, "İlçe merkezi ve köylerinde yaşayan vatandaşların huzurlu olmasında, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları konusunda muhtarlarımıza büyük görevler düşüyor. Kaymakamlık ve belediyemizin kapıları her zaman muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza açıktır." dedi.

İlçede 38 köy ve 4 mahalle muhtarının görev yaptığını ifade eden Yılmaz, muhtarlara dernek kurma önerisinde bulundu ve mevzuat konusunda yardımcı olacaklarını dile getirdi.

Programa Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Erkan Özkan, İlçe Emniyet Amiri komiser yardımcısı Seda Kırbaş, kurum amirleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.