Mukaddes aylar 12 Ocak'ta başlayacak

Mukaddes aylar 12 Ocak'ta başlayacak
Regaip Kandili'nin 11 Ocak'ta, Miraç Kandili'nin 6 Şubat'ta, Berat Kandili'nin 24 Şubat'ta idrak edilmesinin ardından ramazan ayı 11 Mart'ta başlayacak.

İslam aleminde her sene heyecanla beklenen recep, şaban ve ramazanı içeren mukaddes üç aylar, 12 Ocak Cuma günü başlayacak.

Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sağlayan aylarda, Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel geceler bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama Bölümü'nün "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde bulunan bilgiye göre, üç ayların başlangıcı recep ayından bir gün önce 11 Ocak Perşembe akşamı Regaip Kandili idrak edilecek.

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak bilenen ve kabul edilen Miraç Kandili'nin 6 Şubat'ta ve "ramazanın müjdecisi" Berat Kandili'nin 24 Şubat'ta idrak edilmesinin sonrasında Müslümanlarca "on bir ayın sultanı" olarak tanımlanan ramazan ayı 11 Mart'ta başlayacak.

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu söz edilip bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 5 Nisan'da idrak edilecek ve Müslümanlar 10 Nisan'da Ramazan Bayramı'nı karşılayacak.

MÜSLÜMANLARIN SOYKIRIMA UĞRADIĞI BU GÜNLERDE ÜÇ AYLARI FIRSAT BİLEREK RABB'İMİZE YÖNELMELİYİZ

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, yaptığı açıklamada, üç ayları rahmet, bereket, mağfiret ve arınmaya vesile olacak vakit dilimleri olarak değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

Üç ayların içinde birçok önemli gün ve gecelerin olduğunu belirten Bozkurt, "Üç aylar, oruç, teravih namazı ve fırsat gecelerini barındırması açısından ciddi bir durum. Biz de bu dönemde dünyevi telaşlarımızın yanında manevi iklime yönelmeye çalışmalı, kendimize çekidüzen vermeliyiz." dedi.

Ayrıştırma, ötekileştirme ve kutuplaştırma kültürünün çok yaygınlaştığına dikkati çeken Bozkurt, "Müslümanların topyekun soykırıma uğradığı, küresel güçlerin İslam dünyasını abluka altına almaya çalıştığı bu zamanlarda üç ayları ve içindeki mübarek gün ve geceleri fırsat bilerek Rabb'imize yalvarmalıyız. Bu zamanda kaynaşma, dayanışma ve yardımlaşmaya her andan daha fazla ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Bozkurt, özellikle üç aylarda dua etmenin önemine değinerek, "Gazze'de, Filistin'de ve dünyanın birçok yerinde mazlum ve mağdur olan halklar için Allah'a dua etmeliyiz. Birliğimizi, dirliğimizi ve yardımlaşmamızı eksik etmemeliyiz. Müslümanlar kenetlenmeye ve birbirleriyle kardeş olmaya her an muhtaçtır. Ama bu zamanlar buna daha fazla ihtiyaç duyduğumuz zamanalar." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.