Mursi'nin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını kınadı

Mursi'nin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını kınadı
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş olan ve 2013 yılından bu yana tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Mursi’nin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını kınıyoruz." ifadelerine yer verildi

Türkiye, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen toplam 40 yıl hapis cezasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş olan ve 2013 yılından bu yana tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Mursi’nin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını derin kaygıyla karşılıyor ve kınıyoruz. Bu kararın Mısır'ın huzur ve istikrarına katkı sağlamayacağına inanıyoruz."

Mısır'da Kahire Ceza Mahkemesi, Mursi'ye ülkede yasaklı terör örgütü olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler Teşkilatını (İhvan) yönetmek suçlamasıyla müebbet (25 yıl), devlete ait gizli belgeleri Katar'a sızdırmaktan 15 yıl hapis cezası vermişti.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.