Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Musa Arat ve Konya Basını

Musa Arat ve Konya Basını

Yazdıklarımızla ilgili yapıcı her türlü eleştiriler için teşekkürler.

Dilimiz döndüğünce yazmaya devam edeceğiz.

1 Kasım seçimleri ülke adına gerçekten çok önemliydi. Biz de ülkenin geleceği adına üzerimize düşen neyse yaptık ve neredeyse her gün yazdık. Eleştirildiğimiz hususlardan bir tanesi daha kısa yazmamız hususunda. Bunu da başımızla birlikte aldık kabul ettik.

Bazen ipin ucu kaçıyor haklısınız, yazının şehvetiyle parmaklarımızı klavyeden alamıyoruz.

Yıl 2015 ve her şeyin jet hızıyla ilerlediği bir çağdan bahsediyoruz. Toplum olarak çok fazla okumayı sevmediğimiz gerçeğini de kabul edecek olursak; meseleleri elden geldiği kadar kısa ve öz anlatmanın önemini bir kez daha teyit ediyoruz.

Ayrıca daha sık birlikte olmak için gayret edeceğiz.

Peşin peşin bir şey söyleyeyim. Ak Parti İl Başkanı Musa Arat’a karşı olan mesafeli halimiz az da olsa nötr durumuna kayma eğiliminde. Sebebi şu:

Kendisi büyük bir eksiğini fark ederek giderme yoluna gidiyor. Basınla ilişki kuruyor. Dolayısı ile halka kendisini anlatacak insanlara kendi PR’ını yapıyor.

Cuma gecesi teşkilatla gazeteciler bir araya geldi. Çok şey konuşuldu: Yatırımlar, Belediyeler, Şeb-i Arus, özellikle Rektörlük Seçimleri, Mevlana, Tarım Müzesi, Sanayi, Yerli Otomobil, Gençlik yapılanması vs.

Her gazeteci kendi anlayışı minvalinde bir şeyler aktaracak kamuoyuna.

Gecede en çok takdir ettiğim şey Konya Basını’na ithafen yapılan “önemlisiniz bize yol gösterici olmalısınız” çağrısıydı.

Yalnız program başlamadan önce tanışıp sohbet ettiğimiz adını vermeyeceğim bir il yönetim kurulu üyesi abimiz; Konya’daki 17 yerel gazetenin toplam satışının 2000 adeti geçip geçmediğini sordu. Manidar soru! Demek ki yönetimde bu konuşuluyor!

Ben de doğru neyse cevapladım. Konya’nın Sesi gazetesi Sahibi Celalettin Abimiz de sanki bizi duymuş gibi, bu bağlamda yerel gazetelerin “eleştiriden uzak etkisiz bir hale” dönüştürüldüğünden dem vurdu. Evet. 10 yıl önce Konya Postası’nda iken her hafta bir başkan ya da şehirdeki amir pozisyonda insanla bir araya gelir, bolca sorar cevap alırdık. Celalettin Abi bize çok önemli bir şeyi hatırlattı.

Konya Basını ne yazık ki artık muhalefet yapamıyor. Bir şekilde eli kolu bağlanıyor. Öncelikle bürokrasi hepi topu 2000 satmıyor diye küçümsüyor. Sonra çoğu bedava dağıtılıyor diye yeriyor. Yani ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Önce kendimiz bir araya gelebilsek Musa Bey’in dediği gibi Konya gündemini belirleyebilir ve siyasi mekanizmayı bu bağlamda yönlendirebiliriz. Cemiyet ve Konsey diye ayrışmasak belki etkimiz yumruk değil de tekme gücünde olabilir. Herkes ayrı telden çalmazsa belki Başbakan Şehri kimliği gerçek değerine ulaşır.

Farkındayım Uğur Abi yine hayal kuruyorum!

Hülasa, Ak Parti teşkilatının bu hamlesi doğru. Devamı gazeteler bazında özel olarak mutlaka gelmeli.

Bu şehirde en azından 2019’a kadar beraber çalışacaksak diyalog kurmayı becerebilmemiz gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR