Murat Güzel

Murat Güzel

Musa Arat’ın özeleştiri ögeleri

Musa Arat’ın özeleştiri ögeleri

AK Parti İl Başkanı Musa Arat, iki merke ilçe başkanı ve yürütme kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısına ilgi yoğundu. Gerçi AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, yurtdışında olduğu için toplantıda eksikliği hissedilmişti ama olsun.

Musa Bey, AK Parti’nin aldığı yüzde 41 oyun önemine değindi konuşması boyunca sık sık. Türkiye’nin siyasi tarihinde birçok partinin bu orana imrenerek baktığını vurgulayan Arat, çok uzağa gitmeye de gerek bırakmayan bir vuzuh ve sarahatle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi yaptığı bir açıklamayı hatırlattı: “Hedefimiz yüzde 35!”

Milletvekili aday listesindeki hatalar sebebiyle seçimde Konya’da istenen başarının elde edilemediği görüşlerini şöyle değerlendirdi Arat: “Bütün vekil adaylarımızı doğum yerlerine bakmaksızın Konya milletvekili olarak gördük, liste buna uygun bir şekilde hazırlandı.”

Abdullah Ağralı’nın ilk 15 günkü yoğun temposu ve haber akışının sonraki günlerde yaşanmadığı yolundaki sorumuza ise “Abdullah bey, yurt dışında görevliydi bir hafta” diyerek cevapladı.

Konya’da alınan yüzde 65.1 oyu başarı olarak görmediği açık başkanın. Birçok eksikleri olduğunu kabul eden gerekli istişare ve değerlendirmeler ışığında özeleştiriye gideceklerini, eksik buldukları yönleri tamamlayacaklarını kaydetti. Bu eksiklerin önemli bir bölümünün “çözüm süreci”ne ilişkin olduğunu da kabullendi başkan. Seçim sonuçlarıyla birlikte ne Kürt kökenli seçmene ne de diğerlerine bu sürecin anlatılamadığının ortaya çıktığını söyledi.

Musa Arat’ın, istifayı düşünüp düşünmediğini soran bir gazeteciye verdiği cevap biraz gerilimli, ama bir o kadar da manidardı: “Seçim süreci boyunca 762 köy ve beldemizi aday arkadaşlarımızla birlikte iki kez dolandık. Yaklaşık 1.5 milyon vatandaşımızla yüz yüze görüştük. Buna rağmen başarısız görünüyorsak ve istifamıza dönük birileri bir kampanya yapıyorsa, bunun bir algı operasyonu olduğunu söylemeliyim. Bazı fitne odakları eliyle yürütülen bu kampanyanın hedefleri AK Parti’yi daha da zayıflatmak” dedi.

14 senedir AK Parti’de görev aldığını, 2010’dan beri de il yönetiminde bulunduğunu kaydeden Musa bey, “Şimdiye kadar yaklaşık 10 AK Parti il başkanı oldu, hemen hepsinin istifası istendi şehirdeki bazı odaklarca. Ürettiğimiz değeri koruma yerine yok etmeyi seçmek yanlış” diye görüşlerini ifade etti.

Seçim sonuçlarıyla oluşan yeni Meclis aritmetiğinden çıkacak hükümetin Konya projelerini nasıl etkileyebileceğini de sorduk Musa Arat’a. Verdiği cevapla yazımızı bağlayalım: “AK Parti ister tek başına olsun, isterse koalisyon ortağı olarak, iktidarda bulunduğu sürece Konya projeleri aksamayacak. Eğer iktidardaki varlığımız devam ederse, Konya metrosunu da yapacağız!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR