Musevilerin Hamursuz Bayramı

Musevilerin Hamursuz Bayramı
Hatay Valisi Topaca, eşiyle kentteki havrayı ziyaret ederek Musevi vatandaşların bayramını kutladı

HATAY (AA) - Hatay Valisi Ercan Topaca ve eşi Zehra Topaca, Hamursuz Bayramı dolayısıyla kentteki havrayı ziyaret ederek Musevi vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Topaca, ziyarette yaptığı konuşmada Hatay'ın farklı dil, din ve mezhepten insanların yüzyıllardır bir arada ve kardeşçe yaşadığı müstesna bir şehir olduğunu belirtti.

Kentte herkesin kendi inanç sisteminin gereklerini rahatlıkla yerine getirdiğini ve kimsenin de bunu yadırgamadığını ifade eden Topaca, "Biz, burada varlığını sürdüren tüm semavi dinlerin özel günlerinde hep bir aradayız ve bu coşkuyu hep birlikte kutlarız. İşte bizi ayakta tutacak olan da bu hoşgörü bilincidir. İnşallah Hatay’daki ve ülkemizdeki bu barış, kardeşlik, hoşgörü iklimi daim olur. Ortak kültürümüzün ürünleri olan bayramlarımızın bizlere hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Hatay Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu da Hamursuz Bayramı'nın, İbrani Kavminin Mısır'da Musa Peygamber önderliğinde Firavun'un zulmünden, esaretten özgürlüğe kaçışı sırasında unu suyla yoğurup yemeleri anısına kutlandığını anlattı ve misafirlerine mayasız ekmek ikram etti.

Vali Topaca'nın havra ziyaretine Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Gazi Demir ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da eşlik etti.

Musevilerin Hamursuz Bayramı

Musevilerin Hamursuz Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.