MÜSİAD Amerika Diyanet Merkezi'nde iftar verdi

MÜSİAD Amerika Diyanet Merkezi'nde iftar verdi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ABD Temsilciliğinin Amerika Diyanet Merkezi'nde düzenlediği iftar organizasyonuna yaklaşık 700 kişi katıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD Temsilciliğinin Amerika Diyanet Merkezi'nde düzenlediği iftar organizasyonuna yaklaşık 700 kişi katıldı.

MÜSİAD ABD, başkent Washington DC'ye yarım saatlik mesafedeki Maryland'de bulunan Amerika Diyanet Merkezi'nde çok sayıda Müslüman'ın katıldığı iftar yemeği verdi.

İftar organizasyonuna Maryland, Washington DC ve Virginia'nın yanı sıra çevre eyaletlerden çok sayıda Türk vatandaşının, diğer milletlerden Müslümanların ve diğer dinlerin temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

Yaklaşık 700 kişinin katıldığı ve dua ile başlayan iftar yemeğinin ardından MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer, MÜSİAD Washington DC Temsilcisi İbrahim Uyar ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ABD Başkanı Ömer Er birer konuşma yaparak hem kurumlarının çalışmalarından hem de Amerikalı Türk ve Müslümanlar arasındaki ilişkilerden bahsettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından nisan ayında resmi açılışı yapılan Amerika Diyanet Merkezi, Amerika kıtasındaki en büyük camiyi bünyesinde barındırıyor. Sadece bölgede yaşayanların değil, çevre eyaletlerden gelen Müslümanların da uğrak yeri olan merkezde ramazan ayı boyunca her gün yoğun katılımla iftar organizasyonu düzenleniyor ve ardından teravih namazı kılınıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.