MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Batman'da fabrika açılışına katıldı

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Batman'da fabrika açılışına katıldı
Olpak:- "MÜSİAD olarak 26 yılını geride bırakmış güzide bir iş adamları derneğiyiz. Burada da o iş adamları derneğinin bir üyesinin bir faaliyeti ile birlikteyiz. Batman’da bulunuşumuza bakıldığı zamanda sadece genel merkezi İstanbul’da olan ve İstanbul m

BATMAN (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "MÜSİAD olarak 26 yılını geride bırakmış güzide bir işadamları derneğiyiz. Burada da o iş adamları derneğinin bir üyesinin bir faaliyeti ile birlikteyiz. Batman’da bulunuşumuza bakıldığı zamanda sadece genel merkezi İstanbul’da olan ve İstanbul merkezli faaliyet yapan bir kurum değiliz" dedi.

MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı ve bazı temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Olpak, Batman Valiliğini ziyaret ederek, Vali Azmi Çelik ile bir süre görüştü.

Valilik ziyaretinin ardından Batman Ticaret ve Sanayi Odasına geçen Olpak, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren MÜSİAD üyesi Ahmet Yavuz'a ait fabrikanın açılış törenine katıldı.

Açılışta konuşan Olpak, bölgede yaşanan terör olaylarından olumsuz etkilenen iş adamlarına moral desteği sağlamak için GİK toplantısını Batman'da yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Fırsat buldukça bölge illerini ziyaret ettiğini belirten Olpak, "MÜSİAD olarak 26 yılını geride bırakmış güzide bir işadamları derneğiyiz. Burada da o iş adamları derneğinin bir üyesinin bir faaliyeti ile birlikteyiz. Batman’da bulunuşumuza bakıldığı zamanda sadece genel merkezi İstanbul’da olan ve İstanbul merkezli faaliyet yapan bir kurum değiliz. Biz şubelerimizin olduğu yerlerde, her ay başka şubede, hatta ay içerisinde farklı farklı şubelerde faaliyet gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Dönemlere bağlı olarak belirli bölgelere pozitif ayrımcılık uygulamaya çalıştıklarını anlatan Olpak, genel olarak bakıldığında Batman'ın özelikle son dönemde terör noktasında yaşanan sıkıntılar noktasında olumlu ayrışmış illerin başında geldiğini kaydetti.

Olpak, şunları söyledi:

"Buna bizim de iş alemi olarak fiilen orada bulunarak yapacağımız toplantılarla katkıda bulunmamızın doğru olduğu kanaatindeydik. İki günlük Genel İdare Kurulu'nda Batman’ı seçmemizin temel sebebi budur. Önümüzdeki ayda Adıyaman’dayız orada başka programlar var, sonra Malatya’dayız, bölgedeyiz. Bir açılışın içerisinde bulunabilmek de iş adamları derneği olarak bizim için önemli. Çünkü bize zaman zaman 'Doğu ve Güneydoğu'ya gidip yatırım yapacak mısınız?' diye soruluyor. Biz sanki Bursa ya da Ankara merkezli bir derneğiz de ayrıca oraya gidecekmişiz gibi. Halbuki biz buradayız, üyelerimiz burada, üyelerimiz burada yatırım yapıyorlar."

Vali Çelik de bir MÜSİAD üyesinin kentte fabrika açmasının sevindirici olduğunu belirterek, söz konusu fabrikanın aynı zamanda ülke ve kent ekonomisine katma değer katacağını belirtti.

İşletme sahibi Yavuz ise 35 kişinin istihdam edildiği fabrikanın 6 milyon 500 bin liraya mal olduğunu ve 13 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından fabrikanın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.