MÜSİAD Konya heyeti Nijerya'da

MÜSİAD Konya heyeti Nijerya'da
MÜSİAD Konya Şubesi heyeti, gerçekleştirdiği Nijerya Yurtdışı İş Seyahati kapsamında Lagos ve IMO eyaletlerinde temaslarda bulundu

MÜSİAD Konya heyeti, Nijerya’daki ilk temaslarına Lagos ve IMO eyaletlerinde başladı ve önemli görüşmeler yaptı. Konyalı sanayici ve iş adamları, Lagos eyaletinde sağlık, inşaat, otomotiv yedek parçaları, makine, metal, maden, tekstil-deri ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren Nijeryalı firma yetkililerinin katılımıyla B2B iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Başkan Lütfi Şimşek ve MÜSİAD Konya heyeti, Lagos Parlamentosu Milletvekili Bayo Osinowo ile bir araya gelerek Lagos’taki yatırım ve iş fırsatları hakkında bilgi aldı. Görüşmede Başkan Şimşek, Lagos’tan işadamı ve sanayici heyetini de temaslarda bulunmak üzere Konya’ya davet etti.

Heyetin ikinci durağı ise IMO eyaleti oldu. Burada, 2014 yılında MÜSİAD Konya’ya 160 kişilik bir heyetle ziyarette bulunan Nijerya Federal Cumhuriyeti IMO Eyalet Valisi Rochas Okorocha’ya iadei ziyarette bulunuldu. Ziyarette selamlama konuşması yapan Başkan Lütfi Şimşek, MÜSİAD’ın Türkiye’deki en büyük ve en yaygın iş adamı derneği olduğunu, Konya Şubesi’nin de Türkiye’nin en büyük şubesi olduğunu kaydetti. Toplantıda IMO’daki yatırım fırsatları, yeni işbirlikleri ve Türk iş adamlarına sunulan kolaylıklar hakkında bilgiler alan MÜSİAD Konya heyeti de, Konya’da yatırım ortamı, yabancı yatırımcılara sunulan kolaylıklar ve Konya sanayisi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Gerçekleştirilen toplantının ardından Konya heyeti, yatırım bakanlığı ile organize sanayi bölgesini gezdi. Eyalet Valisi Rochas Okorocha, yapımı devam eden 200 bin dekarlık alana kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nde Konyalı yatırımcılara ücretsiz arazi tahsis sözü verdi. MÜSİAD heyeti, IMO Dünya Ticaret Merkezi’nde 130 kişilik alım heyetiyle B2B görüşmesinin ardından IMO Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Burada da oda üyesi iş adamlarına Konya’yı ve heyeti tanıtan görüşmeler ve ikili temaslar sağlandı.
Vali Okorocha ve üst düzey devlet protokolünün katıldığı MÜSİAD Konya Heyeti onuruna verilen yemekte konuşan Başkan Lütfi Şimşek, “Dünyada bazı merkezlerde Konya Ticaret Merkezi kurma hayalimiz var. Ancak nerelere yapacağımıza henüz karar veremedik. Afrika büyük bir coğrafya daimi bir showroom ve ürün stok alanlarına ihtiyacımız var, ülkeniz ilgi alanımıza giriyor” diye konuştu. Başkan Şimşek’in konuşmasının ardından konuşan Eyalet Valisi Okorocha, MÜSİAD Konya heyetine Konya Ticaret Merkezi kurmaları için bina tahsis edeceğini katılımcıların huzurunda ifade etti.
Ziyaretin ikinci gününde Eyalet Valisi Okorocha, heyete bizzat kendisi başkanlık ederek şehirde ticaret merkezlerini, sanayi bölgelerini ve pazarları gezdirerek, potansiyel yatırım alanları hakkında detaylı bilgiler aktardı. Heyet, IMO’daki temaslarını tamamlayarak seyahatin ikinci bölümü olan başkent Abuja ve Kano Eyaletine geçti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.