MÜSİAD yöneticileri fuar ziyaretinde

MÜSİAD yöneticileri fuar ziyaretinde
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nden oluşan heyet, 20-25 Mart 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi’nde açılan 15. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nı gezdi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nden oluşan heyet, 20-25 Mart 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi’nde açılan 15. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nı gezdi. MÜSİAD Konya Heyeti fuara katılan MÜSİAD Konya Şube üyesi firmaların stantlarını ziyaret etti.

Üye firma ziyaretlerinin ardından 15. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “Tarım, ülkelerin geleceğini şekillendiren ve stratejik öneme sahip olan bir sektördür. Tarım ve tarım aletleri sektörünün nabzının şehrimizde atıyor olmasından son derece memnunuz. Konya’nın tarımsal üretim ve tarım aletleri imalatı noktasında ülkemizde birinci sırada yer almasının yanı sıra dünya pazarında da söz sahibi olması bizler için gurur verici bir durumdur. Her yıl şehrimizde gerçekleştirilen, yurtiçi ve yurtdışından binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaparak çiftçi ile sektörün temsilcileri olan firmaları buluşturan fuarın ülkemizin en büyük, İtalya, Almanya ve Fransa ile beraber Avrupa'nın en önemli 4. büyük fuarından bir haline gelmesi de son derece olumlu bir gelişmedir. Şehir olarak bize düşen bu fuarın ilerleyen yıllarda Avrupa’da düzenlenen fuarları geride bırakmasını sağlamaktır. Fuar sayesinde gerek çiftçilerimiz ve gerekse de sektör temsilcilerimiz tarımsal üretimde ve tarım aletleri imalatı konusunda gelinen noktayı ve son teknolojik gelişmeleri yakından takip etme fırsatı yakalayacaktır. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, stant ziyaretlerimiz ve firma yetkililerinden aldığımız bilgiler ışığında bir kez daha gördük ki hem ülke olarak hem de şehir olarak yakın zamana kadar Avrupa’dan ithal ettiğimiz pek çok tarım aletini ve tarım ürününü bugün dünyanın her noktasına ihraç eder konumdayız. Bu durum ülkemizin ve şehrimizin sanayi alanında özellikle son yıllarda yakaladığı ivmenin de bir göstergesidir. Ülke ve şehir olarak yakaladığımız bu ivmeyi artırarak devam etmesini temenni ediyoruz. Ülkemizin tahıl ambarı konumundaki şehrimizin uluslararası arenada daha iyi yerlere taşınması için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Gerçekleştirilen fuarın, katılımcı firmalara, çiftçilerimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.       

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.