Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

MÜSİAD’a ‘OKKA’lı Başkan!

MÜSİAD’a ‘OKKA’lı Başkan!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), temelleri Konya’da atılan ve daha sonra merkezi İstanbul’da 1990’da kök bulan önemli bir kuruluşumuz.

Masonların (Rotaryen-Lionsların) üye olarak kabul edilmediği MÜSİAD, günümüzde 11 bini aşan üyesi ve 60 bine yakın işletmeyle temsil edilen 2 milyona yaklaşan insanımıza istihdam sağlayan köklü bir sivil toplum örgütü.

 

***

Konya Şubesi’nin ilk başkanları arasında Hüseyin Üzülmez ve Hasan Angı geliyor. 1993’te faaliyete başlayan Konya MÜSİAD en köklü kuruluşlar arasında. Bir avuç duyarlı sanayici ve işadamının gayretleriyle nüvesi oluşturulan MÜSİAD’ın, İstanbul’da gerçekleştirilen seminerlerini bir gazeteci olarak katıldım. Pek çok konferans ve toplantılarını da izledim, düzenlenen uluslararası fuarlarına katılarak o yıllarda çıkan haber ve yazılarımdan dolayı sertifika ve ödüller de aldım.

Konya’da tertip edilen konferans ve sohbet toplantılarına da katılarak siyasetçilerden ekonomistlere, kanaat önderlerinden büyükelçilere varıncaya kadar pek çok şahsiyeti dinleyerek konuşmalarından oldukça faydalandım. Tuttuğum notları bir kenarda arşivledim. Zaman zaman yeri ve vakti geldiğinde yazılarımda da o notlardan faydalanıyorum.

 

***

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, iki dönemden sonra Aslan Korkmaz’dan teslim aldığı hizmet bayrağını Ömer Faruk Okka’ya teslim etti. Yani gelenek yine bozulmadı. Dr. Lütfi Bey, Konya-Karaman Lojistik Komitesi Başkanı olarak Konya Lojistik Merkezi Projesi’ndeki payı büyüktür. Bu proje bugün ne durumda pek bilmiyorum. Türkiye’nin mevcut ekonomik durumundan dolayı askıya alınan veya ertelenen projeler arasında mıdır?..

MÜSİAD’ın çalışan beyinleri arasında yer alan Lütfi Bey, hastaneler arası çalışmaları ve hekim olması dolayısıyla Evliya Çelebi gibi bir insandı. Yaptığı hizmetleriyle hep takdir edilecektir.

 

***

MÜSİAD başkanları yönetmelikte yer alan bir maddeden dolayı ancak iki dönem görev yapabiliyorlar. Yani ikişer seneden dört yıl başkanlık koltuğunda kalabiliyorlar. Ziya Bey, bir dönem daha yapmak istemesine rağmen bu yönetmeliğe takıldığı için görevi kendisinden sonra Selçuk Bey’e bıraktı. Selçuk Bey pek sevilmesine ve bir dönem daha kalması için çok ısrar edilmesine rağmen 4 yıldan başkasını kabul etmedi. Hakeza Aslan Bey de, ısrarlara rağmen bir dönem daha fazla başkanlık yapmadı. Aslında bu bir ekip işi. Konya MÜSİAD’ın çiçeği burnunda yeni başkanı Ömer Faruk Okka da, kurduğu yeni ekibiyle hizmet bayrağını daha yükseklere dikmeye gayret gösterecek. Türkiye ve Konya’nın ekonomik olarak zor bir dönemde bayrağı teslim aldı. Allah’tan kendisine hayırlı hizmetler nasip etmesini diliyorum. Yeni ekibinden tanıdığım Mehmet Ali Özbuğday var. Bu arada MÜSİAD genel merkezi imrendirecek pek çok projenin altında Konya Şubesi’nin imzasının olduğunu da hatırlatmak isterim.

 

***

İstihdam sağlayan ve işçinin alın terini kurumadan veren iş adamlarımızın her zaman alnından öper ve alkışlarız. Konya MÜSİAD Okka’lı bir başkana kavuştuğuna göre bundan sonra işleri kolaylaşacak demektir.

Rabbim işlerini ve Konya’ya yapacakları hizmetlerini kolay kılsın.

 

GÜNÜN TWİTİ

yusuf kaplan ‏@yenisafakwriter 

Şehirlerin de bir ruhu vardır: Şehirlere ruhunu veren insandır. Şehirlerimiz "insansız" yüz yıldır. İnsansız olduğu için de ruhsuz.

 

AZİZİM DİYOR Kİ…

 “Değişim rüzgârları estiğinde aptallar duvar örer, akıllılar ise yel değirmenleri inşa eder.” (Çin Atasözü)

Konya tarımının ve sanayisinin gelişmesi, insanımızın kalkınması için yel değirmenleri yapan iş adamlarına ihtiyaç her geçen sene artıyor.  Konya üreterek, üreterek, üreterek ekonomik pastadan daha çok pay sahibi olmak zorunda.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR