MÜSİAD'da bayramlaşma

MÜSİAD'da bayramlaşma
MÜSİAD Konya Şubesi bayramlaşma programı iş dünyasını bir araya getirdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) geleneksel hale getirdiği bayramlaşma programı toplantı salonunda gerçekleştirildi. İş dünyasını ve üyelerimizin buluştuğu bayramlaşma programında ülkede ve İslam coğrafyasında yaşananlar gündeme geldi. MÜSİAD Konya Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği bayramlaşma programı şube binasında yapıldı. Programa 24. dönem AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, MÜSİAD Konya 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD Konya Şube üyeleri, iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı. 
Programda konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Millet olarak çok kıymetli ve faziletli bir ayı geride bırakarak bayrama eriştik. Bütün İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Özellikle Türkiye’de son dönemde oldukça can sıkıcı hadiseler yaşanmakta. Yaşanan hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize ve sivil halkımıza Cenabı Haktan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Arife günü İslam dünyasının kutsal mekanı olan Medine'de yaşanan hunhar saldıra da hayatını kaybedenler oldu. ‘Müslümanız’ adı altında kurulan bir örgüt, yalnızca Müslümanlara zarar vermekte. ‘Müslüman’ olduğunu iddia eden örgüt İsrail’e gözünün üzerinde kaşın var demiyor, bölgede Müslümanlara zulmeden birçok örgüte ve ülkeye ses çıkarmıyor, ancak nerede bir Müslüman varsa en çok zararı onlara veriyor. Piyon görevi yapan bu örgüt ve örgütlerden Allah bütün İslam coğrafyasını kurtarsın. Zorlu bir dönem içindeyiz. Ülkemiz coğrafya da önemli bir konumdadır. Zamanında dedelerimiz savaşlarda belli bedeller ödemiştir. Bugün de bizler yapılan hain saldırılarla ödüyoruz. Ancak bunlara direnç göstermeliyiz. Eğer dirençli olmazsak sürekli söylediğimiz gibi sömürge ülkelerinden biri haline geliriz. Gelecek nesillerimiz için bazı bedeller vererek göğüs germek zorundayız. Savaş kötü bir şeydir ancak ülkesini savunmayı göze alamayan toplumlar helak olur. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin, birliğimizi bütünlüğümüzü daim eylesin. “Birlikte Konya’yız” sloganıyla her yıl Ankara’da düzenlediğimiz Geleneksel Konyalılar İftar Buluşması programımız İstanbul havalimanındaki hain saldırı ve Konyalı bir askerimizin şehit düşmesi aynı güne denk gelmiştir. Bunun için programımızı iptal etmeyi düşündük. Ancak yaptığımız istişareler sonucunda programımızı iptal etmemeye karar verdik. Çünkü terör örgütünün asıl amacı hayatı durağanlaştırmaktır. Hain terör örgütünün amacına ulaşamaması için programımızı iptal etmedik. Konya olarak bir olduğumuzu, diri olduğumuzu dosta düşmana karşı gösterdik. İçimiz kan ağlarken diğer taraftan işimizin gereğini yaparak verilmesi gereken bütün mesajlarımızı dünyaya vermekti. Biz amacımıza ulaştık, ancak terör örgütü ulaşamadı” dedi. Konuşmaların ardından bayramlaşma programı sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.