MÜSİAD'dan Alman Meclisi'ne tepki

MÜSİAD'dan Alman Meclisi'ne tepki
MÜSİAD'dan Alman Meclisi'ne tepki

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınadığını bildirdi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, 1915 olaylarıyla ilgili iddiaları "soykırım" olarak tanımlayan kararın kendileri için yok hükmünde olduğunu belirterek, bu kararla Türkiye ve Almanya ilişkilerinin zedeleneceğini kaydetti.

Parlamento kararının Türkiye tarihini asla lekeleyemeyeceğini vurgulayan Şimşek, açıklamasında, "Türk milletinin geçmişinde utanılacak hiçbir iş yoktur. Tarih siyasi kararlarla yazılamaz. Türk milleti, Alman Meclisinin bu kararını katiyen unutmayacak ve asla affetmeyecektir. Ülkede yaşayan 3,5 milyon Türk'ü yok sayan Almanya, bir soykırım arıyorsa mutlaka kendi geçmişiyle yüzleşmelidir. Almanya, bugün Suriyeli mültecilere kucak açan bir ülkeyi soykırımcı olarak nitelendirerek haddini aşmıştır. Alman Federal Meclisinin siyasi bir hüküm vermesinin ardından Yunanistan, Ermenistan, HDP ve terör örgütü PKK bayraklarının açılması konuyu net bir şekilde ortaya koymuştur." ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.