Muslera 2021 Yılına Kadar Galatasaray'da

Muslera 2021 Yılına Kadar Galatasaray'da
Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera'nın sözleşmesi, 2020-2021 sezonu sonuna kadar uzatıldı

İSTANBUL (AA) - Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera'nın sözleşmesi, 2020-2021 sezonu sonuna kadar uzatıldı.

Galatasaray Sportif AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Nestor Fernando Muslera'nın sözleşmesi, 2018-2019, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonları için uzatılmıştır." denildi.

Yeni sözleşmeye göre Uruguaylı file bekçisine, 2018-2019'dan itibaren her sezon için 3 milyon 575 bin avro garanti, oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alınacak her bir puan için de 5 bin avro ödeme yapılacağı belirtildi.

Muslera'nın bu sezonki 20 bin avro maç başı ücretinin ise oynadığı TFF Süper Lig müsabakalarında alınacak her bir puan için 5 bin avro olarak düzenlendiği aktarıldı.


"Kovulana kadar gitmem"

Galatasaray'da sözleşmesi 2020-2021 sezonu sonuna kadar uzatılan kaleci Muslera, yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, başkan Dursun Özbek'le birlikte sözleşme imzalarken fotoğraflarına yer verilen Fernando Muslera'nın görüşleri paylaşıldı.

Galatasaray'da 2011-2012 sezonundan bu yana 10 kupa kazandığı ve Zoran Simovic'e ait olan en fazla forma giyen yabancı oyuncu rekorunu kırdığı hatırlatılan Uruguaylı file bekçisinin, başkan Özbek'in de yer aldığı törende yeni mukaveleyi imzaladığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Muslera, "Kovulana kadar gitmem. Kulübümüz ne zaman, 'İşin bitti, gönderiyoruz.' derse, o zaman bir uçağa atlar giderim. Yoksa burada hayatım boyunca kalabilirim." ifadelerini kullandı.

Sözleşmesinin uzatılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Muslera,, "İnanılmaz mutluyum, evimde kalmaya ve yaşamaya devam edeceğim. Her fırsatta, 'Evimde gibiyim. Burada kendimi evimde hissediyorum.' diyordum. Başkanıma ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İlk günden beri Galatasaray camiası bana çok şeyler verdi. Oyuncu ve insan olarak hep daha iyi noktalara gitmemi sağladı." değerlendirmesinde bulundu.

Takımdan ayrılacağı yönünde zaman zaman haberler çıktığını hatırlatan başarılı oyuncu, "Galatasaray'ın benim için ne kadar önemli oluğunu bütün dünya biliyor. Kalbimdeki yerini de herkes biliyor. Bir gün bile buradan ayrılmayı hiç düşünmedim. Başkanıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Onun da yardımıyla yeni bir kontrata imza atma şansımız oldu." şeklinde görüş belirtti.

Sarı-kırmızılı taraftarlara da seslenen Muslera, şunları kaydetti:

"Taraftarlar bizim çok önemli parçamız. Onların desteği bizim için çok önemli. Evimde, onlarla birlikte kalmaya devam edeceğim. Onların bize vereceği destek çok önemli. Kulübümüz, başkanımız ve biz oyuncular, onları mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."

Özbek: İhtiyarlayana kadar burada kalacak

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise Muslera ile devam edecek olmalarından dolayı büyük memnuniyet yaşadığını belirtti.

Muslera'nın büyük Galatasaraylı olduğunu vurgulayan Özbek, şu ifadeleri kullandı.

"Muslera, Galatasaray'ın çok önemli bir oyuncusu. Sadece Galatasaray için değil, dünyada marka olmuş, herkesin zevkle izlediği bir oyuncumuz. Hiçbir zaman Galatasaray'dan ayrılmasını yönetim olarak düşünmedik. Söz konusu dahi olmadı. Basın bunu tahrik edici yayınlar yapmıştı. Muslera çok iyi bir Galatasaraylı. Bu kulüpte yetişmiş gibi. Uzun yıllar hem sporcu olarak hem de ilerleyen dönemlerde antrenör ve yönetici olarak hizmet edebilecek biri. Bizim evladımız. Galatasaray'da kalması, şahsımı ve yönetimi sevindiren bir olay. Kendisine bundan sonraki dönemlerde de başarılar diliyorum. Uruguay'a direkt uçuş olmadığı için Muslera'nın buradan gitmesi de çok zor. Muslera, ihtiyarlayana ve saçları beyazlayana kadar burada kalacak."

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.