Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

MÜSLÜMANLAR NELERE DİKKAT ETMELİ?

MÜSLÜMANLAR NELERE DİKKAT ETMELİ?

Eşşek dolusu kitap yazan bir ilahiyatçı bir prof. ölmüş.

Yıllarca o kitaplarla milletin dinini ifsad etmek için büyük çaba göstermişti.

Sosyal medyada ve üstelik Ramazan-ı Şerif ayında ummadığınız insanlar bu adam hakkında övücü sözler söylemeye, yazmaya ve rahmet dilemeye başladılar.

Müslümanım diyenlerin kime rahmet dilediğine, kimi övdüğüne çok dikkat etmeleri gerekmez mi? Bu ilahiyatçı prof'la ilgili günah galerisini kütüphaneci Lütfi İkiz hoca çıkartarak bir nüshasını da bendenize vermişti. Arşivimden bulursam sizlerle paylaşırım.

Bu ilahiyatçı profesör Hanefi ve Maturidi ekolünden son derece rahatsızlık duyuyor muydu duymuyor muydu?..

 

***

Şu televizyon ekranlarında dini konularda öylesine tartışmalar yaşanıyor ki, insan bazen üzülüyor ve son derece müteessir oluyor.

Karşılıklı atışmaları daha sonra saygısızlıklar takip ediyor.

Onlar bir tarafa en önemlisi de, çaktırmadan dini ve kutsal değerlerimizle alay edenler, hafife alanlar çıkıyor ki, en tehlikeli olanları da onlar. Gerçek manada iman eden bir kişi Allah’la, rasulüyle ve İslam’la alay edildiği zaman ya karşı gelir ya da o topluluğu terkeder. Yâni izlediği o kanalı bırakır. Bir konferansta ise o konuşmacıya üslübunca karşı çıkarak ve söyleyeceğini söyleyerek o salonu terkeder.

İnanan bir kişiden beklenen izzetli tavır da budur.

İmanlı olduğunu söylediği halde karşı gelmeksizin İslam ve Allah’ın ayetleriyle alay edilen bir toplulukta oturan kişinin münafıklığı ise tartışılmaz. Onların da yerinin cehennem olduğunu Cenâb-ı Hakk Yüce Kitabında buyuruyor.

Bakın, bu mevzularda Kur’an bizi nasıl uyarıyor:

 

***

“Allah size, Kitabında: “Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, onlar (bu sözü bırakıp) başka bir söze dalıncaya kadar (bu sırada onlara karşı gelemezseniz, bari) onlarla beraber oturmayın (böylece tepkinizi gösteriniz). Çünkü o zaman siz de onlara benzemiş olursunuz.” diye bu âyeti indirdi. Hiç şüphesiz Allah, münâfıkların ve inkârcıların hepsini cehennemde toplayacaktır.” (Nisâ/140)

 

***

"Âyetlerimiz hakkında (biçimsiz ve alaylı sözlerle) münasebetsizliğe dalanları gördüğün zaman, onlar başka bir konuya geçinciye kadar onlardan yüz çevir (tavır göster, karşı savunmanı yap veya müslüman olmanın gereği olarak orada durma). Eğer şeytan, sana (bunu) unutturursa, hatırladıktan sonra (hemen kalk) artık o zâlimler topluluğu ile oturma." (Enâm/68)

 

***

"Dinlerini bir oyuncak, bir eğlence edinen, dünya hayatı kendilerini aldatan kimseleri (kendi hallerine) bırak. O(Kur'an) ile şunu hatırlat ki bir kimse kazandığı günahtan dolayı felâkete/helâke düşmeye görsün; artık onun için Allah'tan başka ne bir dost ne de bir şefaatçi vardır. Kurtulmak için her türlü fitneyi verse de, yine ondan alınıp kabul olunmaz. İşte onlar, kazandıkları günahları yüzünden helâke atılan kimselerdir. Nankörlük etmelerinden/küfre sapmalarından dolayı onlara kaynar bir içecek ve acıklı bir azap vardır." (Enâm/70)

 

AZİZİM DİYOR Kİ…

Resulü Zişân Efendimiz;  “Fâsık övüldüğü zaman Allahü teâlâ gazaplanır.” buyuruyor.

“Âlimin afeti, kendini büyük görmesidir.” (İ. Gazali)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR