Müslümanlar 'New York'un uzun adamı' için birleşti

Müslümanlar 'New York'un uzun adamı' için birleşti
ABD'nin New York kentindeki Müslümanlar, Belediye Başkanı de Blasio'nun 2017'de yeniden seçilmesi için bir araya geldi

ABD'nin New York kentindeki Müslümanlar, kendilerine tarihi kazanımlar sağlayan "New York'un uzun adamı" olarak andıkları Belediye Başkanı Bill de Blasio'ya 2017'deki seçimlerde yeniden seçilebilmesi için destek sözü verdi.

Kentteki Müslümanlar, Blasio'nun, New York Polis Teşkilatı (NYPD) içindeki Müslümanları izleyen Demografik Birim'i kapatması ve Müslümanların dini bayramlarında devlet okullarında ve tüm kamu kuruluşlarında tatil kararı alması dolayısıyla 2017'deki seçimlerde yeniden belediye başkanı olarak göreve devam edebilmesi için pazar günü Manhattan'da bir araya geldi.

Arap tematik okulu Halil Cibran Uluslararası Akademi'nin kurucu müdürü Dr. Dhabah "Debbie" Almontaser ve eşi Naji Almontaser'in öncülüğünde, birçok farklı etnik geçmişe sahip Müslüman grubun katıldığı toplantıda Türk toplumundan NYPD'de Toplum İlişkileri bölümünde görevli Erhan Yıldırım, iş adamları Ali Rıza Doğan ve Mehmet Akçetin yer aldı. Toplantıya New York 9'uncu bölgeden Demokrat Partili ABD Kongresi Üyesi Yvette Clarke da katıldı.

"New York’un tarihindeki en iyi belediye başkanlarından biri"
Dr. Almontaser toplantıda yaptığı konuşmada, Müslümanlara yönelik yasa dışı izlemelere son verdiği için ve bayramları resmi tatil ilan ettiği için Blasio’ya teşekkür ederken, yaptıklarının Müslüman toplumu için çok değerli olduğunu söyledi. Almontaser, Blasio'nun New York’un tarihindeki en iyi belediye başkanlarından biri olduğunu bildirdi.

Toplantıda "New York'un uzun adamı" olarak anons edilen Blasio, burada yaptığı konuşmada, kentin çeşitliliğine değindi. Blasio, NYPD'de 900 Müslüman polisin görev yaptığını dile getirerek, hizmetlerinden dolayı onlara teşekkür etti.

Blasio, göreve geldikten sonra, polis ile hizmet ettiği toplumlar arasındaki gerginliğin düşürülmesi için kritik bir adım atarak, NYPD içindeki Müslüman toplumunu izlemeye yönelik istihbarat birimini lağvetmesi ve Müslümanlarının dini bayramlarında devlet okullarında resmi tatil ilan etmesi yanında, ramazan ayında rezidansında Müslümanları ağırlayarak iftar vermesi ve bayram kutlamalarına katılması nedeniyle de ABD'deki Müslümanların gönlünde taht kurdu.

Trump'ın hedefindeki isimlerden
Müslümanları izleme programını sonlandırdığı için Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın hedefindeki isimler arasında yer alan Blasio, en son, eşiyle Ramazan Bayramı'nda Brooklyn'de bayram namazı ve bayramlaşmaya katılmıştı. Bayramlaşmada, Blasio'nun eşi Chirlane McCray başörtüsü takmıştı.

ABD'de New York kenti dışında, Vermont, New Jersey ve Massachusetts eyaletlerinde Müslümanların dini bayramları resmi tatil olarak kutlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.