'Müslümanlar sorunun değil, çözümün parçası olmak istiyor'

'Müslümanlar sorunun değil, çözümün parçası olmak istiyor'
Hırvatistan İslam Birliği Meşihatı Başkanı Hasanovic, "Dini liderlerin ve devlet liderlerinin Zagreb'de bir araya gelecek olmasından dolayı mutluyum. Buradan dünyaya, 'Müslümanlar sorunun değil, çözümün parçası olmak istiyor' mesajı vereceğiz." dedi

ZAGREB (AA) - Hırvatistan İslam Birliği Meşihatı Başkanı Aziz Hasanovic, dini liderlerin ve devlet dilerlerinin başkent Zagreb'de bir araya gelecek olmasından mutluluk duyduğunu belirterek "Buradan dünyaya, 'Müslümanlar sorunun değil, çözümün parçası olmak istiyor' mesajı vereceğiz." dedi.

Hasanovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam'ın Hırvatistan'da din olarak kabul edilmesinin 100. yılı dolayısıyla 26 Nisan'da Zagreb'de Avrupa İslam Birliği Konferansı'na ev sahipliği yapacaklarını ifade ederek bu etkinlikte İslam'ın Avrupa'daki durumunun ele alınacağını söyledi.

-Zagreb Avrupa İslam Birliği Konferansı'na ev sahipliği yapacak


Konferansa çok sayıda devlet başkanı, bakan ve dini liderlerin katılacağını belirten Hasanovic, 27 Nisan'da Hırvatistan meclisinde de özel bir oturum düzenleneceğini bildirdi.

Hasanovic, İslam'ın Hırvatistan'da kabulünün 100. yılı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin yıl boyunca süreceğine dikkati çekerek bu çerçevede dünya genelinde Kur'an-ı Kerim eğitmenlerinin katılacağı bir etkinliğin yanı sıra konferanslar düzenleneceğini ifade etti.

Hırvatistan'da yaklaşık 63 bin Müslümanın yaşadığını kaydeden Hasanovic, Hırvatistan İslam Birliği Meşihatının en önemli özelliğinin etnik kökenlerine bakmaksızın ülkedeki tüm Müslümanları tek çatı altında toplaması olduğunu vurguladı.

-"Müslümanlar sorunun değil, çözümün parçası olmak istiyor"


Hasanovic, özellikle sağ görüşlü partilerin İslam dinini terörle bağdaştırma çabalarını tepki göstererek bu çabaların Müslümanlara yönelik ön yargılara sebep olduğunu ifade etti.

İslam'ın ve İslam kültürünün yeterince tanıtılmadığına dikkati çeken Hasanovic, "Dini liderlerin ve devlet liderlerinin Zagreb'de bir araya gelecek olmasından dolayı mutluyum. Buradan dünyaya, 'Müslümanların sorunun değil, çözümün parçası olmak istiyor' mesajı vereceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.