Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mustafa Balbay Konya’ya Geliyormuş

Mustafa Balbay Konya’ya Geliyormuş

Hafta sonunda, Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş Hoca’nın canlı olarak hazırlayıp sunduğu radyo programında idik. Hüseyin Hoca “Reklamın Hocası” olarak bilinir. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesidir. Ama normal bir hoca olmadığı için de farklıdır(!).

Hüseyin Hoca’nın programa davet teklifini emir kabul ettik ve radyoya koştuk. Konya Genç Fm, Esas Radyo ve Radyo Derya'dan canlı olarak yayınlanan İş'te Yorum' da yaklaşık 2,5 saat konuştuk. Gelen telefonlardan, gönderilen elektronik postalardan dolayısıyla sorulan sorulardan iyi bir program yapmanın huzuru içerisindeydik. Sohbeti tamamladığımız zaman Lokomotif Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çobanoğlu Bey’den siyasi bir son dakika haberini aldık. Lokomotif Medya Grup, siyasetin en çok konuşulan isimlerinden gazeteci Mustafa Balbay’ı Konya’ya getirip Hüseyin Hoca’nın konuğu yapacakmış. Biz bu programın tarihini de öğrendik ama buradan yazmayalım. Çünkü ne de olsa böylesine bir program için Lokomotif Medya Grup işin reklamını yapmalı diyerek bu konuyu burada noktalıyoruz.

HIZLI TRENİ GETİRİYORUZ

İNTERNET SORUNUNU ÇÖZEMİYORUZ

Cumartesi günü akşam saatlerinde bugüne kadar hiç yüz yüze gelmediğim ama bizi gazetedeki yazılarımızdan takip edip güvenen dostumuz Rıdvan Akıncı Bey sosyal medyada bir durumu bize aktarıyordu. Rıdvan Bey şöyle diyordu: “Cumartesi akşamı Gar rezil halde. Bilet gişelerinin önünde en az 50’şer kişi bekliyor. İnternet sistemi çalışmıyor.”

Akşamın ilerleyen saatlerde durumu öğrendik. Kaynağına kadar Ankara’ya kadar ulaştık. Rıdvan kardeşimiz feryadında haklıydı. İnternet sistemi çökmüştü. Ama bizde biliyorduk ki bu bir ilk değildi. Demek ki son da olmayacaktı. Biletler internet ortamında kesilemeyince elle kesilmeye çalışılıyor. Böyle olunca da Rıdvan Bey’in dediği gibi kuyruk ve çile başlıyordu.

İnternet sistemi Konya kaynaklı çökmemiş. Çöktü mü tam çöküyormuş(!). Bu sıkıntı sadece bilet alma konusunda vatandaşa işkence olarak yansısa da biz bu işin birde DDY ve Yüksek Hızlı Tren açısından ne kadar büyük hatta hayati bir önem arz ettiğini öğrendik.

Hani merkez trenin hangi mevkide kaç kilometre hızla gittiğini, bilmem falanca viraja kaç kilometre hızla girdiğini? Bu hızın standart olup olmadığını kontrol ediyordu. İnternet çökünce bu işlem de yapılamıyormuş.

Peki şimdi ne yapılacak?

Çok basit.

Bol bol dua edeceğiz internet kesilmesin diye.

YÜCEL KAPTAN’DAN

PUSULA GÜZELLİĞİ

Gazetemiz yayın hayatına başladığı günden bu yana siz değerli dostlarımızın, okurlarımızın ilgi ve alakası ile yine çok mutlu günler yaşıyoruz. Bu ilgiden şımarmayalım, ayaklarımız yerden kesilmesin diye de bol bol dua ediyoruz. Bu ziyaretçilerimiz arasında BERA Otelleri’nin Genel Müdürü Sayın Yücel Yavuz abimizde vardı. Yücel abimiz uluslararası denizlerde kaptanlık görevinden emekli olduğu için PUSULA’nın ne anlama geldiğini yıllarca yaşayan bir insan olarak bize öyle bir anlattı ki bundan sonra işimiz daha da zorlaştı. Ne diyelim Cenab-ı Allah’ım bize çekemeyeceğimiz yükü vermez inşallah.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ  

En mutsuz okuyucu en önemli bilgi kaynağıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücüler direksiyon başında soda içmedikleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR