"Mustafa Kemal Atatürk-2023" tatbikatı filmleri aratmadı

"Mustafa Kemal Atatürk-2023" tatbikatı filmleri aratmadı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile birlikte iki ordu komuta kademesinin takip ettiği "Mustafa Kemal Atatürk 2023" ortak tatbikatının Seçkin Gözlemci Günü'ne katıldı. Tatbikat filmleri aratmadı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile birlikte iki ordu komuta kademesinin takip ettiği "Mustafa Kemal Atatürk 2023" ortak tatbikatının Seçkin Gözlemci Günü'ne katıldı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan ve 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ile birlikte "Mustafa Kemal Atatürk 2023" tatbikatının Seçkin Gözlemci Günü'ne katılmak üzere başkent Bakü'ye yakın Çaylı Tatbikat Alanı'na geldi. Bakan Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzo, Kazakistan Savunma Bakanlığı Askeri Eğitim Dairesi Başkanı Cumabek Ahmedov ve Özbekistan Savunma Bakan Yardımcısı Kadirjon Tursunov'un başkanlığındaki heyetlerin katılımıyla tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü bölümü başladı.

BAYRAKTAR TB-2 SİHA'LARI DÜŞMANIN "İSKENDER" VE TOÇKA-U FÜZE SİSTEMLERİNİ YOK ETTİ.

Açık havada gerçekleştirilen faaliyetler çerçevesinde ilk olarak Azerbaycan ve Türk komando birimlerinin sızma operasyonu ve hava kuvvetlerinin güvenli uçuşlarını temin etmek için düşmanın hava savunma sistemlerinin radyo frekansını engelleme görevleri icra edildi. Daha sonra F-16 savaş uçakları ve diğer saldırı helikopterleri, düşman hedeflerine hava saldırıları gerçekleştirdi. T-90 tanklarının hedeflerini imha etmesinin ardından topçu bataryaları ile baskı atışları yapıldı. Baskı atışları ve mayın temizleme birimlerinin faaliyetlerinin ardından Azerbaycan ve Türk Özel Kuvvetleri'nin taarruzlarına geçildi.

2023-ekim-aa-32499732.jpg

Yaralıların tahliyesi, paraşütle düşmanın arkasına sızarak düşman komutanının ele geçirilmesi, yerleşim yerlerinin düşmandan temizlenmesi ve topçu bataryalarıyla ateş desteği sağlanması faaliyetleri de başarıyla tamamlandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen tatbikatta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personelleri ile tanklar, topçu bataryaları, uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları da görev aldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.