Muş'taki terör saldırısı

Muş'taki terör saldırısı
Varto ilçesinde 27 Nisan'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen polis memuru Kurtoğlu, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi- Vali Yavuz: - "(Terör operasyonları) Şu ana kadar 24 bölücü terör örgüt

MUŞ (AA) - Muş'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit düşen polis memuru Yücel Kurtoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı valiliğin önüne getirilerek, öz geçmişi okundu.

Vali Seddar Yavuz, törende yaptığı konuşmada, 27 Nisan'da Varto ilçesindeki bombalı saldırıda yaralanan Kurtoğlu'nun dün Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu belirterek, şehide Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Varto'da dün terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 teröristin ölü ele geçirildiğini ifade eden Yavuz, bir askerin şehit olduğunu, bir askerin de hayati tehlikesi bulunmadan yaralandığını anlattı.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Vali Yavuz, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 24 bölücü terör örgütü mensubu ilimizde etkisiz hale getirilmiş, bölücü terör örgütüyle iş birliği halinde yardım ve yataklık yapan 200 kişi de tutuklanmıştır. Buradan şunu ifade etmek isterim ki biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak vatandaşımızın canı, malı ve ırzına kasteden hainlerle mücadele konusunda kararlıyız. Bizler gerek askerimiz gerek polisimiz, 'Allah Allah' nidalarıyla mücadele yürütmekte ve şehit düşmeyi bir şeref olarak bilmektedir. Herkes şunu iyi bilsin ki bu hainlere yardım ve yataklık eden kravatlıların da elbet kravatlarından yapışacağımız gün yakındır. Bunu herkes iyi bilsin.

Biz acımızı içimize gömerken hesap sormayacağımızı asla kimse düşünmesin. Hesabı mutlaka soracağız. O yüzden vakur duruşumuzu asla bir beceriksizlik olarak kimse algılamasın. Devlet, mutlaka gerekeni yapacaktır ve biz de yapacağız."

"Kahraman askerimizi, polisimizi bir kez daha kutluyorum. Rabbim onların saçının teline bile zarar vermesin. Onları korusun, kollasın. Bu hainleri de Kahhar ismiyle kahhar eylesin." diyen Yavuz, hep beraber Sultan Alparslan'ın şehrinden omuz omuza bu mücadeleyi yürütecek ve sonuçlandıracaklarını söyledi.

Yavuz, "Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Bugüne kadar terörle mücadelede bize büyük destek veren Muş halkına en derin teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Alettin Bozkurt'un okuduğu duanın ardından şehidin naaşı, cenaze nakil aracına taşındı.

Şehidin babası Kemal ve annesi Güler Kurtoğlu, oğulların tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi, törene ağabeyinin özel harekat kıyafetini giyerek katıldı. Törene katılanlar, şehidin yakınlarını teskin etti.

Törene Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından şehidin naaşı, tekbirlerle Salih-Muhlise Çağlayan Camisi'ne getirildi. Cadde boyunca Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, tekbirler eşliğinde camiye kadar yürüdü.

İl Müftüsü Bozkurt'un kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, Taşo Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.