Müsteşar Yardımcısı Beyşehir'de

Müsteşar Yardımcısı Beyşehir'de
Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, ziyaret ettiği Konya’nın Beyşehir ilçesinde bazı temaslarda bulundu.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, ziyaret ettiği Konya’nın Beyşehir ilçesinde bazı temaslarda bulundu.

Eldemir'e Beyşehir ziyaretinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ile bakanlığa bağlı Konya'daki kurumların bölge müdürleri ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da eşlik etti. Yapım çalışmaları tamamlanmak üzere olan Beyşehir Gölü Milli Parkı ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Eldemir ve beraberindekiler, sonrasında Beyşehir Gölü kıyısında incelemelerde bulundu. Başkan Özaltun, Eldemir’e Beyşehir ve milli parklar konularındaki taleplerini aktardı. Eldemir, daha sonra ise tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni ziyaret etti.
Müsteşar Yardımcısı Eldemir ziyaretinin sonunda yaptığı açıklamada, Konya bölgesine bakanlığının birimlerini ziyaret etmek amacıyla geldiğini vurgulayarak, "Bu vesileyle Beyşehir'e de geldik. Bakanlığımızın önemli faaliyetleri söz konusu Konya için. Yapılan işleri görmek, varsa eksikliklerin tamamlanması için arkadaşlarla görüşüp onlara tavsiyelerde bulunmak maksadıyla geldik" dedi.
Beyşehir'de inceleme yaptıkları Beyşehir Gölü Milli Parkı Ziyaretçi Tanıtım Merkezi'nde son rötuşların yapıldığını ve 1,5-2 ay içerisinde buranın tamamlanıp ilçeye kazandırılmasını planladıklarını belirten Eldemir, buranın bölgenin tabii güzelliklerini tanıtma açısından son derece önemli olduğunun altını çizerek, "Hakikaten güzel bir mekan, Türkiye’mize layık bir mekan ve Beyşehir'imize de çok katkısı olacak bir mekan diye değerlendiriyorum" diye konuştu.
Yöneltilen bir soru üzerine Beyşehir Gölü Milli Parkı konusunda da bilgiler veren Eldemir, planın tasdik noktasına kadar geldiğini vurgulayarak, bazı ufak pürüzlerin olduğunu, bunların giderilmesinin ardından onaylanacağını belirterek, "Tasdikinin ardından Beyşehir halkının biraz daha rahata kavuşturmasını, bazı sıkıntılardan kurtarmasını arzu ediyoruz. Beyşehir'in bir su kaynağı olması sebebiyle uzun devreli gelişim planında bir aksama oldu, onu da bakanlık olarak çözüm arıyoruz. Su kaynağı durumundan çıkarıldığı zaman, biraz daha gölün kullanımı açısından bir rahatlık gelecektir diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Beyşehir Gölü kıyısında devam eden kıyı tahkimat çalışmalarının durması ile ilgili olarak da, açıklamalarda bulunan Eldemir, “Kıyı tahkimat çalışmaları belli bir noktaya kadar gelmiş ancak tahkimatı yapan müteahhidin mali krize girmesi sebebiyle maalesef devam edemeyeceğini burada öğrendik. En kısa süre içerisinde onun tasfiyesini yapıp yeniden ihale edip çalışmaları tamamlatacağız. Bu bakımdan, buraya gelmiş olmamız da iyi oldu, yapılacak işler konusunda arkadaşlarla fikir alışverişi yaptık. Onların da projeyle ilgili görüşlerini, çalışmaların bilgisini aldık. Bizim de tavsiyelerimiz oldu. En iyisini yapmak tabi hepimize düşen bir vazife" dedi.
Beyşehir Gölü kıyısındaki sazlık alanlarda ilgili de değerlendirmelerde bulunan Eldemir, bunların tabii biyolojik çeşitlilik açısından son derece önemli olduğunu, gölün tamamını bir bütün olarak düşünmek gerektiğini vurguladı. Bir bütün olarak düşünüldüğünde sazlıkların korunması gereken yerler olduğunu ve bunu koruyacaklarını aktaran Eldemir, ancak vatandaşın kullanabileceği peyzaj ve manzara açısından tanıtım merkezinin önündeki sazlıkların ise kaldırılmasının doğru olacağı kanaatinin kendisinde uyandığını, bu konuyu da tekrar istişare edip kaldırma yönünde gerekli işlemi yapacaklarını kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.