Musul Barajı'nın güçlendirilmesi için imzalanan anlaşma

Musul Barajı'nın güçlendirilmesi için imzalanan anlaşma
Irak Su Kaynakları Bakanlığı Müsteşarı Reşid:- "Musul Barajı'nın bakımı için İtalyan şirketi ile 273 milyon avro tutarındaki anlaşmayı Irak hükümeti adına imzaladım"

BAĞDAT (AA) - Irak Su Kaynakları Bakanlığı Müsteşarı Mehdi Reşid, Musul Barajı'nın güçledirilmesi için İtalyan firma ile 273 milyon avroluk anlaşma imzaladığını bildirdi.

Reşid, Musul Barajı’nın restorasyonu için İtalyan firması ile Irak hükümeti arasında varılan anlaşmaya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Musul Barajı'nın bakımı için İtalyan şirketi ile 273 milyon avro tutarındaki anlaşmayı Irak hükümeti adına imzaladım" ifadesini kullanan Reşid, anlaşmanın Bağdat Yeşil Bölge'deki hükümet sarayında imzalandığını bildirdi.

Reşid, İtalyan şirketin gelecek hafta içerisinde barajın bakımı için çalışmalara başlayacağını belirtti.

Irak'ta son günlerde Musul Barajı'nın karşı karşıya bulunduğu yıkılma riski ve bunun yol açabileceği su taşkınları tartışılıyor.

Reşid, daha önce barajdaki sorunun 1986'dan önce tespit edildiğini belirtmiş ve barajın inşası sırasında İsviçreli uzmanların, "Temellerinin altındaki alçı tabakasından dolayı sürekli takviye edilmesi tavsiyesinde bulunduğunu" dile getirmişti.

İtalya Dışişleri Bakanlığı da İtalyan firması Trevi ile Irak hükümeti arasında Musul Barajı’nın restorasyonu için anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.