'Musul İçin Tüm Hazırlıklar Tamam'

'Musul İçin Tüm Hazırlıklar Tamam'
IKBY Başkanı Barzani, Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kentinin kurtarılması için tüm hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Barzani, IKBY Başkanlığının internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Musul kentinin geri alınması için tüm hazırlıkların tamamlandığını kamuoyuna duyuruyorum. Bu çerçevede Irak ordusu ve Peşmerge güçleri arasında anlaşma sağlandı. Tarafların operasyona nereden ve nasıl katılacağı, anlaşmada ayrıntılı şekilde yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında DEAŞ sonrasına da değinen Barzani, "Erbil ve Bağdat'ın, kentteki durumun kontrol altına alınması ve sürecin idare edilmesi için ortak yüksek bir siyasi komite kurulması konusunda da anlaşmaya vardığı" bilgisini paylaştı.

Barzani ayrıca terör örgütü DEAŞ'ın zulmü altında yaşayan Musul halkının en kısa sürede kurtarılması ve evlerini terk eden sivillerin bölgelerine dönmesi temennisinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.