Musul'da Zehirli Gaz Can Aldı: 3 Ölü

Musul'da Zehirli Gaz Can Aldı: 3 Ölü
Irak'ta Musul'un güneyindeki Kayyara kasabasında terör örgütü DEAŞ'ın ateşe verdiği petrol kuyularıyla kükürt tesisinden yayılan zehirli gaz nedeniyle ikisi çocuk 3 kişinin öldüğü bildirildi

MUSUL (AA) - Irak'ta Musul'un güneyindeki Kayyara kasabası yetkilisi Salih Hasan Cuburi, zehirli gaz ve dumandan etkilenen biri 2, diğeri 8 yaşında iki çocukla bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

'DEAŞ Musul'a daha önce hiç kullanmadığı ağır silahlarla saldırdı'

Hükümeti petrol kuyularıyla kükürt tesisindeki yangını bir an önce kontrol altına almaya çağıran Cuburi, "Bölgedeki durum dayanılmaz hale geldi ve kaçınılmaz bir felaket kapıda." diye konuştu.

Musul'un güneyinde yaşayanların büyük risk altında olduğunu ifade eden Cuburi, özellikle çocuklar ve yaşlılarda hastalık belirtilerinin arttığını dile getirdi.

Sağlık kaynakları da petrol kuyularındaki yangın nedeniyle Kayyara kasabasının üzerini ağustos ayından bu yana dumanın kapladığını ve çok sayıda kişinin boğulma şikayetiyle hastanelere başvurduğunu aktarıyor.

Irak ordusu Kayyara'yı 24 Ağustos'ta ele geçirirken bölgeden kaçan DAEŞ militanlarının ateşe verdiği petrol kuyularındaki yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Militanlar geçen cuma günü de Musul'un güneyindeki Mişrak Kükürt Tesisi'ni ateşe vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.