Musul'u kurtarma operasyonu

Musul'u kurtarma operasyonu
Irak ordusunun Musul kentini terör örgütü DAEŞ'ten geri almak için başlattığı operasyonun başlamasıyla birlikte, örgütün elinde tuttuğu bölgelerden kaçıp, Peşmerge güçlerinin mevzilerine sığınan sivillerin sayısı iki bine yükseldi.- Barzani Hayırsever Vak

MUSUL (AA) - Irak ordusunun Musul kentini terör örgütü DAEŞ'ten geri almak için başlattığı operasyonla birlikte, örgütün elinde tuttuğu bölgelerden kaçıp, Peşmerge güçlerinin mevzilerine sığınan sivillerin sayısı iki bine yükseldi.

Musul'un Mahmur ilçesinde DAEŞ'ten kaçan sivilleri karşılayan Barzani Hayırsever Vakfı Sorumlusu Rızgar Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çatışmaların başladığı ilk gün yalın ayakla civar köylerden yaklaşık 500 sivil Mahmur ilçesine sığınmak için Peşmerge mevzilerine geldi. Operasyonun yaklaşık 5 gün sürmesi dolayısıyla, bölgeye sığınan sivillerin sayı da artarak 2 bine yükseldi." dedi.

Savaş bölgesinden kaçan sivillerin sağlık taramasından geçtikten sonra ilçe merkezindeki Gençlik Kültür Merkezi'ne alındığını aktaran Ubeyd, temel ihtiyaçların kendileri tarafından temin edildiğini kaydetti.

Çatışmaların uzun sürmesi durumunda Mahmur ilçesinde sığınmacı kampı kuracaklarını söyleyen Ubeyd, şunları ifade etti:

"İlçeye akın eden sivillere özel bir kampın kurulması için hazırlık yapıyoruz. Operasyonun ne zaman biteceği ve ne kadar süreceğini bilmiyoruz ancak tüm önlemlerin önceden alınması lazım. Kuracağımız kamp, sivillerin ilk barınacağı transit bir kamp şeklinde olacak daha sonra, sığınmacılar Kürdistan bölgesindeki diğer çadır kamplarına sevk edilecekler."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.