Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Mutlu Son

Mutlu Son

64 Yıllık Konya Atatürk Stadyumunun Finaline sahne olan, Torku Konyaspor, Kayserispor maçı için binlerce şanslı taraftar gibi, bu tarihi güne şahit olma fırsatını bulduk. Beklediğimiz kadro ile maksimum bir iki değişiklikle Torku Konyaspor’u gene sahada görmeye alıştığımız kadro ile izledik.

İlk olarak çok küçük yaşlarda, büyük abimin elinden tutarak girdiğim Konya Atatürk stadyumunda aradan geçen  yaklaşık 22-23 yıllık bir aşkla tutunmuştuk takımımıza ve çektiğimiz tribün çilelerinden sonra son noktayı da koymak için gene orada bulunmak ayrıca mutlu etti beni.

Ama biraz buruk bir mutluluk oldu doğrusu acı tatlı bir çok anımızın geçtiği bazı abilerimizin, kardeşlerimizin artık aramızda, belki de hayatta olmadığı bir final oldu. Hani derler ya hayat gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçti, işte öyle bir maçtı benim için, o anlarda maçı izlerken bile hangi tribüne baksam bir anı geldi gözlerimin önüne.

Maç başlar başlamaz ilk tehlikeli pozisyonu, Hasan’ın ayağından, usta işi bir vuruşla gole çevirmesini bildiler. İlk yarı çok da fazla baskı kurmadan ama etkili pozisyonlar ile üç dört gol bulabilecek pozisyonları yakaladılar ama fırsata çeviremediler. İkinci yarıda ilk yarıya yakın ama daha rahat bir oyunla daha fazla gol bularak 3-0 gibi net bir skorla rahat  bir galibiyet aldılar.

Bu galibiyet ile ligde üst sıralara çıkmanın yanı sıra, son maç da formaliteye kalmış oldu. Bunun dışında 64 yıldır Türk sporuna sadece futbol olarak değil, atletizm, bisiklet ve çeşitli amatör branşlarda hizmet veren spor kompleksi de misyonunu tamamlamış oldu. Aslında bu galibiyet önemi gereği de, mutlu sonla ermekle birlikte, yeni stadyuma yeni hedefler yeni gelirler ve futbol adına güzel herşeyi barındırma adına mutlu bir başlangıcında temelleri atılmış oldu.

Maç sonunda Futbolcuların sevinçleri görülmeye değerdi. Konya Atatürk Stadyumundan hatıra olarak yeşil beyaz koltuklardan birer adet alarak son kez ama mutlu olarak ayrıldık. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR