İsmail Detseli

İsmail Detseli

MUTLULUKLARIN EN GÜZELİ

MUTLULUKLARIN EN GÜZELİ

Değerli okurlarım! İnsanoğlunun yaşamında bazı güzel kareler vardır ki hiçbir zaman hatıralardan çıkmaz tatlı bir anı olarak kalır. Bunun tam tersi oluşan garip ve dramlı olaylarda vuku bulabilir. Bu kardeşiniz yetmiş bir yıllık ömründe bu tür karelerin birçoğunu yaşamıştır. Gün geldi maddi sıkıntılarla uğraştık, gün geldi çok dramatik olaylara göğüs germek durumunda kaldık. Gün geldi hayatın verdiği acılı birçok olayları yaşadık. Hepsine de Yüce Allah’tan geldiğine kalpten inanarak şükrettik ve her acının sonunda güzel günlerin geleceğine inandık ve çok şükürler olsun ki Rabbimin izni ile başarılı olduk.

Sabreden derviş muradına ermiş diye bir atasözümüz var, çok anlamlı manidar ve gerçekçi bir söz. Gerçi atalarımızın hangi sözü yanlış çıkmış ki, hepsi doğru hepsi de büyük tecrübe ve deneylerden sonra söylenmiştir.

Başlıkta kullandığım söz de benim yaşadığım mutlulukların bir tezahürüdür galiba. Bu son günlerde hatta 2015’te başlayıp 2016 yılı başlarının ilk günleri ile zuhur eden mutlu olaylar zincirinin ilk halkasını 31 Temmuz 2016 Pazar günü dostlarımla kardeşlerimle akrabalarımla birlikte yaşıyorduk. Evimdeki 5. evlilik oğlum Metin’in mutluğu idi. Vefakar eşimin yeğeni Ahmet Esen’in kızı Havva ile nişanlamıştık. Aile yakınlığı dolayısı ile devamlı gördüğümüz ve daima gönlümüzde kaynımın torunu ama evimde gelinim olmasını arzu ediyor ve planlar kuruyorduk. Gün geldi dünür olduk geri çevrilmedik, kabul gördük, söz aldık. Gelin kızımız Meram Kumrallı köyünde büyüdü. Babası değişik il ve köylerde imamlık yaptığı için babaannesi ve dedesi tarafından da çok sevilen Havva kızı onlar yanlarından ayırmadı ve büyütüp gelinlik kız ettiler büyük emekler verip okuttular.

Detayları bu kadar yazdıktan sonra gelelim yaşadığımız mutluluğa. Nişandan sonra Rabbim eşime ve bana ikinci bir defa herkesin yıllarca arzu ile beklediği manevi bir mutluluk daha bahşediyor. 2010 yılında kutsal topraklara yaptığımız umre ziyareti sonrası aşk ile yaptığımız hac kaydımızın çıkmasını heyecanla beklerken çekilen kuralar sonucunda en güzel haberi alıyor ve dünyalar bizim oluyordu.

Rabbimize çok şükür olsun ki bu yıl hac görevi için yolculuk yapacaktık. Bu yolculuğa da Konya’mızın tanınmış turizm ve seyahat firması Güvenç Turizm ile gitmeye karar verdik.

Bu yolculuğa çıkmadan hayırlı iş olan düğünümüzü yapalım o kutsal topraklara rahat ve huzurlu gidelim diyorduk ki düğün günümüzden 4 gün evvel firmamız seminere çağırdığında heyecanımız daha da artıyordu.  Heyecanla seminerdeki görevli kardeşlerimizi dinledik ve Konya’dan ilk kafile olarak Ağustos ayının 4. perşembe günü Medine’ye gitmek üzere şehirden ayrılacağız müjdesini verdiler. Seminerde arkadaşlarımızla tanışma fırsatı bulduk.

Şimdi siz bu yazıyı okurken biz yola çıkma hazırlığında olacağız. Öncelikle şunu belirteyim ki gerek düğünümüze katılıp bizleri evimizde memnun eden bazı nedenler ile katılamayıp bir vesile ile tebrik eden, telgraf çekerek mutluluğumuzu paylaşan değerli hocamız hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na, Konya milletvekilimiz Dr. Hüsniye Erdoğan’a, Elazığ Vali Yardımcımız Mehmet Fevzi Dönmez’e, Konya Müftümüz Prof.Dr. Ali Akpınar’a, düğünümüze bizzat katılan Konya eski milletvekilleri Mustafa Kabakcı’ya, Hüseyin Üzülmez’e Karatay Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Hançerli’ye işleri dolayısı ile düğüne iştirak edemeyip hediyelerini gönderen Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e, Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru’ya, Ayrıca çelenk göndererek bizi onurlandıran can dostlarıma, bu mutlu günümüzde aramızda olan, KTO Başkan Selçuk Öztürk’e, İtfaiye Daire Başkanımız Cevdet İşbitirici’ye, Aydınlar Ocağı Başkanımız Mustafa Güçlü’ye Konyamızın değeri Mehmet Ali Uz ağabeyime, Konya Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci’ye, oğlum Metin’in işyeri olan Gözlü Tarım İşletmesi’nin Müdürü Yüksel Akçay’a, Müdür yardımcıları, Hasan Keskin ve İsmail Cıdan beylere ve düğünümüze katılan bütün TİGEM personeline teşekkürlerimi sunarım. Hepsi ile bizzat görüştüğüm ancak belki isimlerini burada zikredemediğim tüm dostlarıma, yazar arkadaşlarıma, akrabalarıma, bütün katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyor herkese yürekten teşekkür ediyorum.

Düğün yemeği organizasyonunu tamamen üstlenip beni rahatlatan, yaptığı leziz yemekler ile düğünün tadını artıran dayıoğlum Mevlüt Demir’e ve ekibine ayrıca teşekkür ediyorum. Ve hepinize en kalbi şükranlarımı sunarken sizlerden hakkınızı helal etmenizi istirham ediyorum. Hepinize benim hakkım helal olsun. Allah’a ısmarladık.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Detseli Arşivi
SON YAZILAR