Müzeler Haftası

Müzeler Haftası
SİVAS (AA) - Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünce, Müzeler Haftası dolayısıyla "Sivas Müzesi Engelleri Aşıyor" etkinliği düzenlendi.Müzede düzenlenen...

SİVAS (AA) - Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünce, Müzeler Haftası dolayısıyla "Sivas Müzesi Engelleri Aşıyor" etkinliği düzenlendi.

Müzede düzenlenen programda konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, her yıl bugünün tüm dünyada Müzeler Günü olarak kutlandığını söyledi. Müzelerin aynı zamanda bir eğitim merkezi olduğunu belirten Kalaylı, "Müzeler bir milletin hafızası ve bu toprakların kültürel, tarihi zenginlikleridir. Tüm vatandaşlarımıza da müzeleri gezmeleri öneriyorum." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da müzelerin, geçmişin öğrenilmesi açısından önemli olduğuna vurgu yaparak, "Müzelerimizin ziyaret edilmesi açısından her türlü imkanın sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Belediye olarak bizlere düşen ne görev varsa yerine getirmeye hazırız." diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise müzelerin ziyaretçilerine kültür bilinci aşıladığını aktararak, "Biz Sivas olarak böyle bir müzeye sahip olduğumuz için gururluyuz. İl gezilerinin de ilk olarak müzelerden başlaması lazım." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.